изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:18 EEST
В Италия откриха балканска връзка за уговорените мачове    
По света

В Атина е арестуван 27-годишният македонски гражданин Раде Трайковски, който е подследствен в разследвания от прокуратурата в Кремона скандал с незаконния футболен тотализатор, съобщиха днес италиански медии. Трайковски, който е криминално проявен за убийство, грабеж, участие във въоръжена банда и нанасяне на тежки телесни повреди, е поискал да бъде екстрадиран в Италия, където има постоянно местожителство в района на езерото Комо.



Той е един от тримата членове на "групата на циганите" (както е записано в прокурорските протоколи) от сингапурския картел, който е контролирал залаганията на уредени мачове в трите ешелона на италианския професионален футбол.

Продължава издирването на втория член на групата, 34-годишния Християн Илиевски, който също е македонски гражданин и живее законно в апартамент в Комо. Той се снабдявал със СИМ карти на италиански мобилни оператори, като представял документи за самоличност на несъществуващ българин на име Валентин Димитров.

Прокуратурата смята, че Илиевски се е срещал на летище Малпенса в Милано с емисар от Сингапур, който му е предавал пари за подкупване на футболисти. Играчът от серия Б и Лига Про (бившата серия на професионалното калчо) Алесандро Дзамперини е дал показания, че Илиевски е установил контакт с него и му е предложил да уреждат мачове.

Третият член на "групата на циганите" е словакът Алмир Гегич, който е бивш футболист на швейцарския клуб Киасо. Той е на 32 години, роден е в Прешов и живее постоянно в Швейцария.  Срещу него има издадени две заповеди за арестуване в Италия, но се намира на свобода поради процедурни пропуски от страна на италианската прокуратура.

Съдията по предварителното разследване Гуидо Салвини пише в обвинителното заключение, че "що се отнася до "циганите", още със заповедта за прилагане на мярка на неотклонение задържане под стража, стана ясно, че в рамките на престъпния сговор действа група "цигани", които неправилно са дефинирани като такива от другите подследствени, тъй като не принадлежат към този етнос, а групата е съставена предимно от източноевропейски субекти, начело с Гегич Алмир".

От изтеклата информация не става ясно каква е националността и етническата принадлежност на Адмир Сулийч и Дино Лалич, за които един от подследствените, задържан във Финландия, твърди, че са поддържали връзка с "брата" на италианския национал Дженаро Гатузо. Рино, както популярно е наричан Гатузо, няма братя и сестри.
Внимание заслужава още един пасаж от обвинителното заключение, в който се споменава България.

"През юни 2011 година на унгарска територия е арестувана група от 8 субекта, съставена от бивши футболисти и съдии, във връзка с неправомерни действия, целящи манипулирането на резултати от срещи от унгарското първенство, както и от международни турнири, и в частност мачовете Аржентина-Боливия (1-0) от 18 декември 2010 година, Естония-България (2:2) и Литва-Боливия (2:1) от 9 февруари 2011 година". Двама от унгарската група, Матиаш Лазар и Золтан Кенесей, са обсъждали в подлсушвани телефонни разговори манипулирането на мачове в Италия. http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

В Италия откриха балканска връзка за уговорените мачове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.21 секунди