изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:26 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: 2011 г. - МНОГО РЕМОНТИРАНИ С ЕВРОПАРИ ОБЕКТИ, ПАРТИЙНИ ИНТРИГИ, ИЗБОРИ 2 в 1 И УГРОЗА ОТ ШИСТОВ ГАЗ    
Коледа ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: 2011 г. - МНОГО РЕМОНТИРАНИ С ЕВРОПАРИ ОБЕКТИ, ПАРТИЙНИ ИНТРИГИ, ИЗБОРИ 2 в 1  И УГРОЗА ОТ ШИСТОВ ГАЗ /ОБЗОР/ 

 

ЯНУАРИ 2011 г.

Момчета бяха първите родени през новата година бебета в областта. За нови два проекта за над 6 млн. лева получи одобрение община Ген. Тошево. Отчетоха спад на катастрофите в Добрич през 2010 г. Оказа се, че над 10 000 румънци карат наши коли. Рецидивист с 11 присъди заплаши с нож продавачка. Масовият хляб поскъпна с 5-10 стотинки. Отвори врати дом за стари хора в Тервел. Олиото стана 5 лева. Делото за влака София-Кардам тръгна с искане за нова експертиза. Старица изгоря при пожар в дома си. ДНК експертиза на кости доказа самоличността на двама изчезнали. Пешеходка бе премазана от тухлена стена по ул. „Отец Паисий” в Добрич. Левче стана билетчето за автобус. Обявиха, че има 500 искания за СРС в Добрич. Отличиха добрички огнеборец и спасител. Албена отчете 11% ръст на нощувките за 2010 г.

 

ФЕВРУАРИ 2011 г.

Имаше голям интерес към Борсата за семена, въпреки студа. Електрическо одеяло погуби старица. В съда в Добрич тръгна битка за осакатеното куче Мима. Лайънс клуб дари над 8000 лева на културата в Добрич. Млад добричлия  реши да организира масов бой с възглавници в центъра на областния град, от общината не разрешиха. Блестящо се представи СОУ „Св. Кл. Охридски” в “Euroscola” в Страсбург. Обявиха грипна ваканция. Полицаи от Добрич седнаха на детектора на лъжата заради СРС-тата. Кметът на Балчик върна решението за окастряне на парите за култура и спорт. Кирил Костов си наряза ГЕРБ-ерската карта и стана лидер на РЗС. ТИР уби 41-годишен, докато спасяваше съселяни.

 

МАРТ 2011 г.

Мазут блокира пречиствателната станция в Балчик. Разследван за убийство се обеси с чаршаф в килията си в следствения арест. Добрич спечели детска площадка от БЕЛЛА. Стотици добричлии излязоха на протест срещу цените на горивата. Община Каварна влезе в ново кметство. Сидония Радева от Добрич влезе в битката за “Lord of the chefs”. Фермерите излязоха на протест. Волен Сидеров обяви, че В. Николов е вероятен кандидат-кмет на Добрич. Отчетоха рекордно участие в „Пчеломания”. Тервел реши да празнува на Гергьовден. ОбС даде зелена светлина за хипермаркет Lidl. Мотоциклетист-ученик загина в катастрофа.

 

АПРИЛ 2011 г.

Киселинен дъжд валя над Добрич, съобщи НИМХ към БАН. Откриха Център за обществена подкрепа в община Добричка. За пръв път австралийска двойки вдигна сватба в Двореца. Нападна ни калинка алигатор. Добрич се стопи на по-малко от 90 000 жители - показаха първите резултати от проведеното преброяване на населението и сградния фонд. Правителството даде Ботаническата градина на Софийския университет. Каварна връчи на лекар приза „Добрият човек”. Семейства излязоха на протест срещу НОИ и социалното министерство, заради решението да връщат майчинство с големи лихви. Задържаха риболовен кораб от Балчик в Румъния. Нови 4 проекта за 2,5 милиона спечели община Добрич. ОбС отново реши Добрич да има синя зона. Над 300 деца пяха и танцуваха с Миро в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка".

 

МАЙ 2011 г.

Албена отбеляза 64 % ръст на ранни записвания. С камбанен звън и премиер Тервел чества празника си. Цветан Цветанов даде подкрепа за нов мандат на кмета на Каварна Цонко Цонев. MEDIAMIXX се завърна в Албена. Пожар остави две деца и родителите им без дом. Намериха в ракла в дома й скелета на изчезнала през 2008 г. от с. Раковски. Рибари заплашиха да блокират границата заради ареста на балчишкия си колега. Обявиха, че 427 ферми от областта са застрашени от затваряне, поради несъответствие на еврокритериите. Руснаци вложиха 3 милиона в овцеферма в Каварненско. Депутатът от Атака Валентин Николов обяви, че напуска парламентарната група и партията. И в Добрич сливи родиха… боб. Над 3 000 абитуриенти празнуваха в Албена.

 

ЮНИ 2011 г.

Образуваха 54 дела за смърт на деца от дома в Крушари. Босо хоро се изви на плажа в Албена. За ЧРД на Цонко Цонев учредиха инициативен комитет за издигането му като независим. Хало се появи около слънцето над Добрич. В Каварна премиерът и министър Нона Караджова откриха обект за над 9 млн. лв. Езикова гимназия стана първенец в матурите. В Българево откриха втората у нас билкозаготвителна сушилня. Ути Бъчваров бе гост на ОУ „Хр. Смирненски” и сготви 5-килограмово кюфте. С историческа маневра летецът Йордан Колев от Добрич спаси хиляди в Либървил. Държавата даде Ботаническата градина на Алма Матер. Издание на ВУМК влезе в световната база данни Scopus. Във фестивала за късометражно кино „В Двореца” в Балчик изцяло дамско жури оценява 114 филма. В 11 секции в Добричко избираха кандидат-президент от Синята коалиция. Църквата „Света Троица” отбеляза един век. Кабинетът разреши на американци да търсят шистов газ. Отново бе въведена синя зона в Добрич. Община Добричка посрещна празника си с обновени и привлекателни за бизнес и живеене села. Министър Найденов откри жътвата край Каварна.

 

ЮЛИ 2011 г.

Румънски полицаи патрулираха с българските си колеги в Албена. Хиляди отново посрещнаха юлското слънце на Камен бряг. Задържаха полицай с 50 лева подкуп. Александър от Балчик грабна ролята на Питър Пан в мюзикъл на БНТ. Албена получи сертификат за 15 години носител на „Син флаг”. Стреляха по колата на каварненски съдия. Правителството реши: военното летище в Балчик става гражданско. Четвърто конче на Пржевалски се роди в зоопарка. Шестима влязоха в надпревара за симпатиите на червения електорат. Албена отчете 20 на сто ръст на руския пазар. Преслава също протегна ръка на Алекс. Каварна направи показно с рок фест 2011. Наши студенти получиха британски дипломи в Кардиф. Статистиката отчете, че населението в областта се е стопило с 25 555 души. В Албена стартира хидротерапия за деца с детска церебрална парализа.  

 

АВГУСТ 2011 г.

Бебе и млад мъж загинаха в зверска катастрофа. Започна археологическото лято на Калиакра. 27-годишен алпинист загина, падайки от скала. Добричката музикална школа блесна в „Гласът на България”. НСИ обяви, че средната работна заплата в Добричко е със 161 лева по-ниска от тази за страната. Над 150 тангероси танцуваха на плажа. Ученик от Добрич участва в международен космически лагер. В Добричка област ожънаха над половин милион тона пшеница. Откриха нови златни находки на Калиакра. С водосвет и добруджански танци откриха фестивала на меда. Българи от цял свят се включиха в петиция против шистовия газ. Изселници изгоряха при зверска катастрофа. 12-годишната Силвия изчезна от центъра на село Одринци. С 5-часов купон Албена чества рождения си ден. Сърби и българи стреляха пред президент и премиер на полигона в Шабла. Албена отчете успешно лято' 2011. Синята коалиция в Добрич отиде на избори без ДСБ.

 

СЕПТЕМВРИ 2011 г.

Откриха уникален печат на Богородица на Калиакра. Добричлия купи „Булгартабак”. На протест Добрич каза „НЕ на шистовия газ”. Строителите от Добрич и Тоскана подписаха споразумение за партньорство. Съдът отстрани от длъжност двама каварненски общинари. Над 800 първолаци посрещнаха училищата в Добрич. Премиерът Бойко Борисов предупреди, че може да подпише за шистовия газ на инат. В края на мандата си Д. Николова съобщи, че за 4 години 134 милиона лева са влезли в Добрич. Предизборно БСП в община Добричка се разцепи. Правителството определи летище Балчик за стратегически обект. Балканската СПА и уелнес индустрия се събра в Албена. Арх. Венелин Жечев стана почетен гражданин на Балчик. Земеделци алармираха, че посевите с рапица са пред провал. И Любен Чаталов протегна ръка на Алекс. От ВУМК обявиха, че студенти от над 20 държави ще учат в Добрич.

 

ОКТОМВРИ 2011 г.

Премиер и министри откриха пречиствателната станция в Балчик. Мъж уби с тояга сестра си заради имот. Статистиците обявиха, че бизнесклиматът в областта е тежък. Швейцарският град Веве копира Каварна. 19 избират кмет в Гуслар, а в Енево кметът се избира сам, показаха данните от ГРАО. Авиобазата в Балчик отбеляза 70 години от създаването си. Онкоотделение отвори врати в болницата. Представиха Албена пред туристическия бизнес в Оренбург. Трус от 4 по Рихтер разлюля Добруджа и Варна. В ДКЦ ІІ бе открит сектор за хидролечение. От Тервел отчетоха инфраструктурни проекти за 13,7 милиона лева през мандата. На лов за чакали гръмнаха в главата млад ловец. Бурен вятър събори дървета и мазилки, училищата в Балчик затвориха за ден. В Шабла паднаха 250 литра дъжд на кв. м, езерото преля, а 30 часа хората останаха без ток. НСИ отчете, че близо 40 % от добруджанци са моми и ергени. Румънският съд оправда българския капитан. След първи тур на изборите - балотажи - за президент и за кметове на общини. От раз избраха само кмета на Добрич Детелина Николова за трети мандат. Албена стартира мащабен културен проект, издаде Йовков на шест езика.

 

НОЕМВРИ 2011 г.

След балотажа, само в Шабла бе избран нов кмет - проф. Райна Бърдарева. Добрич награди будителите си. Албена започна представянето си за сезон`2012 на туристическите борси. Губернаторът свика новите общински съвети. Бебе и още трима бяха спасени при пожар в Балчик. Учителката от ЕГ „Гео Милев” Маргарита Гроздева получи наградата „Константин Величков”. Мъж запали любимата си в Нова Камена, и двамата починаха. Младоженци избраха да се врекат в 11:11:11 на 11.11.2011 г. Заем от 2,6 млн. лева разреши общото събрание на „Албена” АД.  Специалисти обявиха, че всяка година 2,5 метра от Добруджа отиват под водата. Поскъпна влакът. Откриха център за икономическо коопериране. С Национална конференция ДЗИ отбеляза юбилей. Полицията съобщи, че жени от Добрич проституират насила в Бремен. Рекордните 41 000 лева събраха дамите от клуб „Майчина грижа”. Мъж бе овъглен при пожар в каравана в Балчик.

 

ДЕКЕМВРИ 2011 г.

Земеделските производители излязоха на протест. “NEW 5” отвя конкуренцията в битката на Евровизия. Започна стачка в БДЖ, Добрич не се включи. Раздадоха ренти между 50 и 75 лева за декар. Освободиха пенсионерите от общината в Добрич. Общата селскостопанска политика на ЕС дискутираха на семинар, организиран от „Добрички панаир” в Албена. Представиха кампанията за Алекс в Европейския доброволчески тур. Фермери изкараха земеделска техника на ГКПРП - Дуранкулак. Дядо Коледа пристигна в Добрич на триколка. Добричките червенокръстци станаха първи на национален конкурс. Паднал метален елемент наложи спешни мерки за опасното т.нар. Високо тяло. Високо признание получи туристическият бранш в областта. Добрич отново каза „НЕ на шистовия газ”. Според решение на Министерски съвет, стана ясно, че „Шеврон” ще проучва за шистов газ и в Генералтошевското село Къпиново. Общината предложи 25 % увеличение на такса „Смет”. „Албена” получи приз за работодател на годината.  НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: 2011 г. - МНОГО РЕМОНТИРАНИ С ЕВРОПАРИ ОБЕКТИ, ПАРТИЙНИ ИНТРИГИ, ИЗБОРИ 2 в 1 И УГРОЗА ОТ ШИСТОВ ГАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди