изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:03 EEST
ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА    
КоледаДни преди Коледа в дома за стари хора в Добрич посрещаха приятели, дошли, за да ги поздравят с песен или да поднесат подарък с пожелание за здраве и  светли празници. Своя поздрав са поднесли на възрастните хора самодейци от клуб в село Сенокос, както и малките възпитаници на ЦДГ №27 „Славейче”.

 На 21 декември заедно с четвъртокласници от СОУ „П. Р. Славейков” организираха работилница, в която заедно - деца и възрастни, изработиха украса за елхата в дома. Концерт там изнесе и ансамбъл „Добруджа”, а почерпката бе осигурена от дарител, пожелал анонимност. По традиция, в навечерието на светлия християнски празник ги поздрави и Бети Корнет от САЩ, която зарадва домуващите с коледна песен, плодове и сладки, както и с подарък за всеки - постелка за стаята.

Домът вече е празнично украсен. Подредена е изложба на брюкселска дантела, изработена от жена от дома.

На Бъдни вечер традицията ще бъде спазена и около трапезата в Дома за стари хора, сподели неговият директор Антоанета Пантелеева. На трапезата ще има нечетен брой постни ястия - сармички, ошаф, пълнени чушки с боб, плодове и други. За 25 декември - Коледа, е предвидено празнично меню, което ще включва и чаша вино.

Коледен концерт, на който ще се изявят всички таланти от дома, е предвиден за 28 декември.

За Нова година също е предвидено празнично меню - със салата, мезе, пържола и т.н. Разбира се, ще има и баница, както и баклава.

Постоянно е запълнен капацитетът на дома, който е 115 души. Засега до ръководството на дома не е постъпила молба някой от домуващите да отсъства за празниците, за да празнува с близките си. Най-вероятно, ще има такива, които ще гостуват на деца и внуци за няколко часа - за празничната вечеря или обяд, но след това отново ще се върнат при новото си голямо семейство от Дома за възрастни хора. НДТ

 


Сходни връзки

ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди