изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:44 EET
ДОБРИЧКАТА КОЛЕДА: МАЛКАТА АЛЕКС ПОСЯ ДОБРИНА В ХИЛЯДИ СЪРЦА    
Коледа  Година на Надеждата. Така едно обикновено семейство от Добрич определя отиващата си 2011-а. Става дума за семейството на 5-годишната Александра Маркова, за лечението на която се провежда благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Година на Надеждата, защото детето започна своето лечение в Клиника по биокорекция в Израел и след два курса е по-адекватно, смее се на глас и плаче, когато не става по неговото. И гука, а лекарите прогнозират, че първо ще проговори.

И по-успешно прави стъпки, подкрепяно от майка си. Но за семейство Илиеви 2011-а е и Година на доброто. Защото съпричастност към съдбата на малката им принцеса - както я нарича майка й Стела, изразиха хиляди добруджанци, а и хора от цялата страна. Година на доброто, защото всички те показаха, че човечността, желанието да помогнеш, добрината ги има у нас и никакви кризи, било то и световни, не могат да ни спрат да обичаме и да протягаме ръка на нуждаещия се.

А ръка на Алекс протегнаха много хора. След успешния старт на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" в края на 2010 година, инициативите продължиха и през 2011-а. В тях се включиха поредните звезди - за Алекс пяха Миро, Преслава, Джена, техният страхотен дарителски жест бе възможен благодарение на лицата на кампанията - рапърите Румънеца и Енчев. Съдбата на детето трогна и други големи звезди - обичаните български олимпийски, световни и европейски шампиони Веселин Топалов, Станка Златева, Таня Богомилова, Григор Димитров, Матей Казийски, Екатерина Дафовска, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев и Невяна Митева, както и футболните отбори "Левски", ЦСКА, "Литекс", вратаря на националния отбор Николай Михайлов и Жоро Бекъма от "Уевски". Спортистите дариха свои лични предмети, които бяха разиграни в търг по интернет от спортния журналист Руслан Йорданов. Средства по банковата сметка на Алекс постъпиха и от благотворителните базари, които сдружение "Ръка за таланта" проведе - за Свети Валентин и Баба Марта, за Цветница и Великден. В тях, както и в концертите, се включиха стотици талантливи деца от цялата Добричка област. Певци пяха по сцените в Добрич, изпълнители на хип-хоп, народни танци, балет, художествена гимнастика, латино... демонстрираха своите умения. Изключително голяма подкрепа оказаха училищата, детските градини и детските ясли. Залите на концертите се пълнеха с ученици - ревностни фенове както на гостуващите звезди, така и на малката Александра. Най-малките ни съграждани пък, с помощта на родители и педагози, твориха чудни сувенири за базарите.

Кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" нямаше да е същата без нейните лица - обичаните рапъри Румънеца и Енчев. Благодарение на тях инициативите напуснаха Добричка област. Вместо подаръци, Румънеца събира парички за Алекс на рождения си ден, а DMS-номерът на детето бе популяризиран в "Сепуршоуто на Румънеца и Енчев", което водят по ТВ "Планета". Наскоро в сметката на детето бяха преведени 7 777 лева, пак благодарение на лицата на кампанията. Те бяха набрани на благотворителен търг на пъзели, изработени от манекенката Гери Дончева. В него се включи и Слави Трифонов, който закупи два пъзела.

На 6 декември сдружение "Ръка за таланта" връчи благодарствени адреси на помогналите за успешната реализация на кампанията до момента - общо 99. Сред тях бяха общините Добрич, Добричка, Балчик и Каварна, ВиК, книжарница "Марина", Висше училище Международен колеж, парк-хотел "Изида", дамски клуб "Майчина Грижа", медиите в Добрич, на училища, детски градини, детски ясли... Но протегналите ръка на Алекс са много повече! На всички тях сдружението казва просто: "Благодаря!". Организаторите споделят най-голямата си мечта - един ден да кажат: "Кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" приключи. Алекс оздравя!". НДТ 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКАТА КОЛЕДА: МАЛКАТА АЛЕКС ПОСЯ ДОБРИНА В ХИЛЯДИ СЪРЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди