изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:36 EEST
1 млн. лв. за болни деца от ”Българската Коледа”    
КоледаТази година инициативата "Българската Коледа" събра над 1 млн. лева. Над 100 изпълнители пяха на благотворителен концерт в Народния театър за болните български деца. Кампанията продължава още няколко дни - до 1 януари, когато все още може да се помогне със SMS и телефонно обаждане.

Това е деветото издание на благотворителната инициатива, която е под патронажа на президента Георги Първанов и на съпругата му и набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура за нуждаещи се детски клиники, предаде БТА.

От следващата година кампанията ще бъде продължена от новоизбрания президент Росен Плевнелиев, който вече обяви, че я подкрепя. Първанов заяви, че това е едно от най-големите му постижения, което ще завещае на новия държавен глава.

В предишните осем издания на "Българската Коледа" бяха събрани общо 18 142 832 лева. Със сумата от 4 230 912 лева беше подпомогнато лечението на 1066 български деца. За 139 детски клиники и лечебни звена бяха закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 13 911 920 лева. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

1 млн. лв. за болни деца от ”Българската Коледа” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди