изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:07 EET
БАРСЕЛОНА И ДЪЩЕРЯТА НА ХРИСТО СТОИЧКОВ ПОМАГАТ НА 5-ГОДИШНАТА АЛЕКС ОТ ДОБРИЧ    
Коледа
Футболистите на световния клубен шампион Барселона се подписаха върху топка, с която са играли в Шампионската лига, и са я изпратили за благотворителната кампания в България „Да протегнем на Алекс ръка”. Коженото кълбо е било осигурено от дъщерята на Христо Стоичков – Михаела, която в личния си блог http://mikastoitchkov.com съобщи радостната новина и отправи апел всички приятели да помогнат.


23-годишната Михаела реши да се включи в благородната кауза за събиране на средства за лечението на 5-годишната Александра Маркова от Добрич, която вече направи два курса в Клиника по биокорекция в Израел. Мика, която работи като водеща във футболно тв-предаване в Испания, е поискала топка с автографи от отбора на сърцето си Барселона, откъдето веднага откликнали на молбата й. Съдбата на болното детенце е трогнала и най-известният футболист в света Леонел Меси, който също се подписал върху топката, която ще се разиграе на търг в интернет веднага след Нова година чрез електронните сайтове в Добрич – centersport.org и ndtnews.hopto.org.
"Благотворителната кампания грабна сърцето ми веднага, след като научих за борбата на семейството за събиране на средства за малкото момиченце, което се нуждае от лечение, за да оздравее. Впечатлена съм от положителното развитие на детето след първите два курса и за това реших да подкрепя кампанията, както това сториха с участие със свои предмети в търгове много други големи спортисти и отбори. Веднага се обадих на моите приятели от Барселона и те без да се замислят казаха, че ще се подпишат върху топка, с която са играли в Шампионската лига и ще ми я дадат", сподели Михаела Стоичкова.
Тя публикува в своя блог банковата сметка на детето, за да може и нейните приятели да подкрепят благородната кауза.
Припомняме Ви, кампанията досега спечели сърцата и на други големи звезди - обичаните български олимпийски, световни и европейски шампиони Веселин Топалов, Станка Златева, Таня Богомилова, Григор Димитров, Матей Казийски, Екатерина Дафовска, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев и Невяна Митева, както и футболните отбори "Левски", ЦСКА, "Литекс", вратаря на националния отбор Николай Михайлов и Жоро Бекъма от "Уевски". Спортистите дариха свои лични предмети, които бяха разиграни в търг, а всички средства отидоха в банковата сметка за лечението на Алекс. От благотворителните инициативи през последната година бяха събрани близо 60 000 лева.
Всеки, който иска да помогне, може да пусне SMS с текст DMS ALEXANDRA, на телефон 17777 за всички мобилни оператори, или да помогне чрез банковата сметка на Алекс: IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич
 


 


Сходни връзки

БАРСЕЛОНА И ДЪЩЕРЯТА НА ХРИСТО СТОИЧКОВ ПОМАГАТ НА 5-ГОДИШНАТА АЛЕКС ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди