изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:40 EEST
100 души - вън от БСП за игра с врага    
ПолитикаОбщопартийната контролна комисия (ОКК) в БСП е изключила около сто видни кадри на партията, между които и бившите депутати Стоян Проданов и Борис Николов, играли срещу нея на последните местни избори. Решението е от 26 ноември, но тъй като оттогава не е имало заседание на Националния съвет, е останало за партийно ползване.

Наказанията са по чл. 27 от устава, който гласи, че членството се прекратява, “когато член на партията се кандидатира от името на други партии и организации или като независим кандидат срещу претендент на партията”. Шефката на ОКК депутатката Валентина Богданова също напомни, че “комисията само регистрира прекратяването на членството”.

Стоян Проданов се кандидатира за кмет на Ямбол от името на коалиция между “Нова зора” и Земеделския съюз “Александър Стамболийски”. И двете партии са партньори на БСП в “Коалиция за България”. Той остана трети, но даде психологическо предимство на кандидата на ГЕРБ, който спечели.

Подобно е и прегрешението на Борис Николов. Той се кандидатира за кмет на Белоградчик и спечели с подкрепата на ГЕРБ срещу официалния кандидат на БСП - Людмил Антов. Издигна го друг коалиционен партньор на БСП - Български социалдемократи.

Сред изключените са и бивши партийни шефове - председателят на БСП в Поморие Янчо Славов и зам.-председателят в Кула Николай Йончев. Славов се яви от инициативен комитет за кмет на Поморие. Йончев пък се кандидатира от РЗС.

БСП се яви с двама кандидати за кмет и в Благоевград - официалния Емил Костадинов и Владимир Елезов, който се състезава от името на НДСВ и ЛИДЕР. Елезов обаче не е член на БСП.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

100 души - вън от БСП за игра с врага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди