изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:02 EET
ЗАПОЧНА СНЕГОВАЛЕЖЪТ И В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ. В СТРАНАТА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА СЕ УСЛОЖНЯВА    
Времето

Новата 2012 година ще пристине в Добрудажа с бяла пелерина. Снеговалежът започна кротко, но вече се усилва и след час-два се очакват първите навъвания. Тук-там въвъ вътрешността на региона вече има и бяла покривка. Бъдете повече от внимателни по пътищата и се информирайте за пътната обстановка.



Не предприемайте рисковани пътувания в късните часове.

Приятна подготовка за новогодишната вечер.

Весело посрещане на 2012 година! Здраве! Осъществяване на мечтитите! Късмет! Да е щастлива идващата година!

ВАШИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2012 Г. НА ЧЕРНИЯ ВОДЕН ДРАКОН

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ

 

Код ”жълто” за снеговалежи и поледици в страната

Усложнена е метеорологичната обстановка в последния ден от 2011 година. В почти цялата страна е обявен код "жълто"* за снеговалежи и опасност от заледяване, а в Източна България се очаква и много силен северен вятър.

Сняг и поледица се очаква да има в областите: София град, София област, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, Пазарджишка, Пловдивска, Ямболска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Бургаска, Сливенска, Варненска, Шуменска, Разградска, Търговищка, Русенска, Добричка, Силистренска, Великотърновска, Ловешка, Габровска, Плевенска и Врачанска области. Единствено в областите Видин и Монтана времето ще бъде по-меко,   съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните между минус 1° и 4°. Към края на деня от запад валежите ще спират.

В новогодишната нощ ще бъде ветровито и студено. 

Новата година ще започне без валежи, но със сравнително ниски температури, минимални между минус 3 и минус 8, на места и до минус 10°, максимални - между минус 1 и 4°. Вятърът постепенно ще отслабне и ще се установи слънчево време, което ще се задържи и през следващите дни. От югозапад ще започне пренос на по-топли въздушни маси и ще се затопли, но отново в равнинната част от страната ще има мъгли и ниска облачност. Във вторник ще има временни увеличения на облачността и е възможно на отделни места слабо да превали, температурите ще останат сравнително високи.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

В столицата фирмите, ангажирани със снегопочистването, обработват улиците, по които се движи градският транспорт, както и стръмните и опасни участъци. Почистват се и пътищата към Витоша.

В планините вече вали сняг. Духа силен вятър от север- североизток, а максималните температури по върховете са от минус 10° до минус 7°.

Въведени са ограничения в движението на различни места в страната заради снеговалежите. През проходите „Пампорово” и „Превала” всички моторни превозни средства рябва да се движат с вериги, а товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

По път Девин-Михалково товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. На територията на община Велинград всички товарни автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

По пътищата Кърджали - Ардино и Батак - Доспат всички товарни МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. Водачите на МПС да предприемат пътуване само с автомобили, оборудвани за движение в зимни условия. Да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с условията на пътя.

Пътните настилки на автомагистралите „Тракия”, „Хемус”, „Люлин” и „Марица” са мокри. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Радко Димитриево, Лъки, Асеновград, Костинброд и Елин Пелин и до 150 м в област Търговище и районите на Велики Преслав, Долни Богров, Ихтиман и на автомагистрала „Хемус” в района на град Шумен. Затворени остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Троянски и Дюлински са затворени за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения - забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и над 20 тона през Айтоски проход; товарните автомобили да са с вериги без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница-Бърдуче и Батак Доспат; забранено е преминаването на товарни автомобили и по пътя Радко Димитриево-Друмево. Румънски ТИР е закъсал в района на Дебелец. Той е извън пътното платно. Причина за закъсването е проблем със скоростната кутия. На място са служители на Областната дирекция на МВР. Те предупреждават водачите да намаляват скоростта в този участък.

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА СНЕГОВАЛЕЖЪТ И В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ. В СТРАНАТА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА СЕ УСЛОЖНЯВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди