изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:50 EET
Както се очакваше, електронният регистър за ражданията се провали    
Здраве

Електронният регистър на ражданията не заработи в първия ден на годината, както се очакваше, съобщи bTV. От днес всяка болница в страната е длъжна да съобщава всичко за децата, появили се на бял свят. Само три клиники в София обаче покриха изискванията, защото въведоха регистъра месец по-рано.



Всички данни за децата, родени в първите часове на новата година ще бъдат достъпни на сайта на здравната каса в първите работни дни на 2012 г. Майките, които изпратиха старата и посрещнаха новата година с първите си рожби знаеха за новата система. Вписването на ражданията става от оторизиран специалист, който носи персонална отговорност за достоверността на данните. Той ще влиза в системата с електронен подпис.

"До два часа на следващия работен ден информацията е внесена в касата и всеки един пациент може да види хода на всички процедури, раждания, които са извършени от пребиваването на пациентката тук. Леко допълнително натоварване е за нас, но е улеснение за пациента”, обясни д-р Николай Негенцов.

В регистъра ще има информация за мястото, датата и часа на раждането, как е протекло то и какви са данни за майката и детето. Също така ще се вписва кой лекар е водил раждането, дали бременността е ин витро и, дали майката се отказва от детето си. Изграждането на регистъра струва 28 000 лв. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Както се очакваше, електронният регистър за ражданията се провали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди