изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:27 EET
”Дойче веле”: България и Румъния са разочаровани от влизането си в ЕС    
Европейски съюзКогато преди пет години България и Румъния се присъединиха към Европейския съюз, те влязоха в царство на мир, богатство, сигурност и стабилност, но сега двете страни изпитват разочарование, се казва в публикуван днес коментар на сайта на радио "Дойче веле", цитиран от БТА.

Германската медия подчертава, че членството в ЕС вече не дава гаранции за по-добър живот.

Най-бедната в блока България е на опашката по доходи, пенсии, производителност и енергийна ефективност. Тя продължава да получава незадоволителни оценки за правната си реформа, управлението на субсидиите и борбата си с корупцията, организираната престъпност и трафика на хора.

Страната е често критикувана от Брюксел и за лошото си отношение към децата, се посочва в анализа.

"Дойче веле" припомня думи на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу от 2008 г., когато съюзът спря 220 млн. евро помощи за София, че "високо равнище на корупция и организирана престъпност нямат място в ЕС и няма да бъдат толерирани".

Медията припомня обаче и становището на Гернот Ерлер, бивш държавен министър във външното министерство на Германия, че спирането на тези помощи е "трагедия за страната", тъй като то засяга нейното население и възможностите му да се изхранва.

В коментара се отбелязва, че Брюксел е наложил специални стандарти за София и Букурещ, като двете страни са все още под специален контрол. Но критичните доклади на Европейската комисия относно вътрешната политика на България и Румъния и спирането на фондове засега водят до едва забележима промяна, заключава "Дойче веле".  dir.bg
 


Сходни връзки

”Дойче веле”: България и Румъния са разочаровани от влизането си в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди