изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:59 EEST
Данъчни декларации ще се подават до 2 май    
Новини

Тази година гражданите могат да декларират доходите си от 2011 г. до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден, съобщават от Националната агенция по приходите. Същият е срокът, в който трябва да бъде внесен и годишният данък. Юридическите лица ще трябва да декларират печалбите си до 2 април, тъй като 31 март е събота.



Най-нетърпеливите да подадат своите данъчни декларации, можеха да направят това още в първите минути на 2012 г. чрез интернет, посочват от НАП.

Още в началото на днешния работен ден десетки граждани са посетили данъчните поделения, за да подадат годишните си декларации. За подранилите данъкоплатци инспекторите са били подготвили скромна почерпка с шоколадови бонбони.

Навсякъде в структурите на приходната агенция има доставени данъчни декларации и формуляри, документите са достъпни в електронен вид и на сайта на агенцията www.nra.bg
Консултации за попълването на документи, деклариране и внасяне на данъци и осигурителни вноски клиентите на НАП могат да получат по телефона на информационния център 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Около 100 млн. лева е размерът на нанесените щети от престъпленията против данъчната система през 2011 г., заяви междувременно пред „Фокус” главен инспектор Христо Йорданов, началник-сектор „Финансово-кредитна система” в ГД „Криминална полиция”. Те обаче са намалели с 4,98% през 2011 година спрямо 2010 г. Намаление се отчита и при престъпленията против паричната и кредитната система - с 19,58 %, при които щетите са за 844 хил. лв. В размер на 370 хил. лв. са щетите от престъпленията при извършване на банкови операции, които намаляват с 23,76% през 2011 г. спрямо 2010 г.

По думите на Йорданов, има известно изкривяване на тази картина. Поради наличието на риск за доверието в банковата система, не във всички случаи на престъпления информацията достига до полиция и прокуратура, а отношенията се уреждат само на ниво банка - клиент. В данъчната сфера също не е възможно да се документират всички случаи на злоупотреби, но те са на едно приемливо европейско ниво от 12% (от общо декларираните облагаеми суми), което на фона на увеличената събираемост на данъците със 700 млн. лв. повече спрямо 2010 г. очертават една положителна тенденция, каза още той.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Данъчни декларации ще се подават до 2 май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди