изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-11 @ 16:59 EEST
ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА ГОДИШНИТЕ ОТЧЕТИ ЗА 2011 Г.    
НовиниОт вчера стартира съвместната кампания на Националния статистически институт и Националната агенция по приходите по едновременно приемане и обработка на Годишните отчети за дейността на физическите и юридически лица през 2011 година и Годишните данъчни декларации. 
С цел намаляване натовареността на бизнеса, като се оптимизират процесите по разпространение и подаване на годишните отчети за дейността пред двете държавни институции. НСИ и НАП изградиха единен вход за подаване на декларациите, който ще функционира и през 2012 година, информират от Териториалното статистическо бюро в Добрич. Във връзка с това е подписана съвместна Заповед за определянето на реда, начина и сроковете за подаване на декларациите на данъчно задължените лица. Годишните отчети за дейността на нефинансови предприятия, несъставящи баланс (ЕТ), нефинансовите предприятия, съставящи баланс, предприятия в ликвидация или в несъстоятелност, както и справките за бюджетните предприятия и банките могат да бъдат изтеглени и разпечатани от интернет страницата на НСИ.
Формулярът на Годишните отчети за дейността на нефинансови предприятия, несъставящи баланс (ЕТ) на хартиен носител ще се разпространява безплатно в ТД на НАП офис - Добрич.
 Формулярите за  Годишните отчети за дейността на нефинансови предприятия, съставящи баланс и предприятия с нестопанска цел са на цена 3.00лв. без ДДС. Годишният отчет за дейността може да бъде подаден и директно от фирмите по електронен път в онлайн режим чрез Информационна система „Бизнес статистика”, която е достъпна в Интернет пространството на адрес https://isbs.nsi.bg.
За да подадат онлайн своя Годишен отчет за дейността лицата трябва задължително да ползват валиден цифров сертификат (Универсален електронен подпис). Годишният отчет за дейността трябва да се подаде в срок до 31.03.2012г. за задължените лица по ЗКПО и в срок до 30.04.2012г. задължените лица по ЗДДФЛ, напомнят още от ТСБ.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА ГОДИШНИТЕ ОТЧЕТИ ЗА 2011 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди