изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:29 EEST
Вестник ”Атака” спира, Сидеров обвини ГЕРБ и започна протест    
ПолитикаВестник "Атака" спира, защото финансовата субсидия за вестника е открадната от ГЕРБ, това заяви лидерът на националистическата партия Волен Сидеров на пресконференция и призова Бойко Борисов да върне парите. По-късно десетки привърженици на "Атака" протестираха пред МС, а Сидеров държа реч.


"11 души от "Атака" бяха привлечени и купени от ГЕРБ с примамката да получават по 17 000 лева на месец и държавната субсидия ни намаля наполовина, а изданията на партия „Атака" – в. „Атака” и телевизия "Алфа", са изцяло партийни и ние разчитаме изцяло на нея", обясни причината Сидеров, цитиран от "Фокус”.

Напусналите парламентарната група на "Атака" депутати обявиха, че прехвърлят субсидиите, които им се полагат, на ГЕРБ, а вицепремиерът Цветан Цветанов призна, че тези пари им се връщат, за да извършват парламентарната си дейност.

"С един идиотски текст от Закона за политическите партии днес е възможен този абсурд. Когато един депутат напусне парламентарна група, декларира с безумен текст своята принадлежност към ГЕРБ и финансовият министър насочва субсидията му към партията. Този депутат няма право да принадлежи към ГЕРБ”, добави Сидеров.

Той заяви, че ще се обърне към омбудсмана и Върховния административен съд, защото това е "противозаконно отнемане на финанси", които се дават на брой получени гласове на парламентарните избори, съобщи БТА. Той изрази надежда другите партии в парламента да се присъединят към подписка за сезиране на Конституционния съд да се отмени този текст от закона, защото той може да бъде използван като оръжие за купуване на депутати.

Според Сидеров орязването на субсидията на "Атака" е наказателна операция, защото е взел критична позиция спрямо управляващите.
"Единствената партия в България, която има собствен всекидневник и телевизия, е „Атака”. Това явно е подразнило г-н Борисов, защото ние там много критикуваме това управление. Медиите в България станаха такива – медии, които веят вятър на Бойко Борисов и такива, които, ако кажат нещо против него – получават санкции", каза още той.

Сидеров каза още, че "Цветанов и "милиционерският" му щаб работят за разпадането на парламентарната група на "Атака" с цел да се създаде "група менте", цитира го БГНЕС. По думите му тя ще бъде псевдополитическа и псевдонационална формация, а целта е тя да не бъде управлявана от него.
"Има много мераклии, но тази формация ще бъде "политически Франкенщайн, ГМО в политиката, и който и да сложат там - все тая", добави Сидеров.

Той обяви, че още днес "Атака" започва национален протест пред Министерски съвет.
"Стоял съм на постоянен протест при Станишев, сега отново ще го направя - пред Борисов. Когато му дадох подкрепата си, смятах че този човек е застанал начело, за да движи националния интерес. Той обаче заема все по-антибългарска позиция. Да се дава държавна земя на цигани, да се дава небето на България на турски изтребители, без разрешение, да се продължават престъпните договори с чужди златодобивни компании, да се позволи добивът на шистов газ, е национално предателство. В резултат на тази критична позиция, моментално получих този финансов удар. Да се надяваме да няма физически такъв”, заяви лидерът на националистите.

По-късно около 50 привърженици на „Атака” протестираха пред Министерски съвет, предаде "Фокус". Волен Сидеров държа реч пред протестиращите. Те носиха българския флаг и знамена на партията.
Издигнати бяха плакати с надписи: „Бойко Борисов – обикновен крадец”; „Бойко, до парите на „Атака” ли опря?”; „Бойко, върни откраднатите пари”; „През 2011 Бойко открадна 238 000 лв. от „Атака”, през 2012 година ще открадне 2 милиона лева”.
Движението в района не бе затруднено, протестът бе охраняват от полиция.
Самият Бойко Борисов не е в сградата, днес той инспектира строителството на магистрала "Тракия".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Вестник ”Атака” спира, Сидеров обвини ГЕРБ и започна протест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди