изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:27 EET
ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ХОРА С НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ    
ИкономикаСъс 7920 лв. имат възможност да намалят годишната си данъчна основа лицата с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност, които декларират доходите си пред НАП за 2011 г., съобщават от пресцентъра на териториалната данъчна дирекция.

Например, ако те са получили доход от 10 000 лв. през изминалата година, имат право да намалят данъчната основа с 7920 лв. и да заплатят 10 % данък само върху остатъка от 2080 лв., посочват като пример от приходната агенция. Това данъчно облекчение може да се ползва включително за годината на настъпване на неработоспособността, а така също и за годината, в която изтича срокът на валидност на експертното решение. При подаването на годишната си декларация лицата с намалена работоспособност трябва задължително да приложат и копие на валидно решение на ТЕЛК/ДЕЛК/НЕЛК.
Лицата с намалена работоспособност ще ползват още 5 % отстъпка от дължимия годишен данък, ако подадат декларациите си до 2 май т.г. по електронен път и внесат дължимите суми или подадат декларацията си за доходите и внесат дължимия данък до 10 февруари 2012 г., допълват експертите от приходната агенция. Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци гражданите могат да получат на цената на градски разговор от цялата страна на телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg.
 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ХОРА С НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди