изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:54 EET
ТЕРВЕЛ СПЕЧЕЛИ НАЙ-МАЩАБНИЯ СИ ПРОЕКТ - ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ    
ОбществоНай-мащабният си до момента проект - за т. нар. воден цикъл на града, спечели община Тервел, съобщиха от кметството.


Договорът бе подписан от кмета Живко Георгиев в края на м. г. на официална церемония в Министерството на околната среда и водите.
Това е подчертано инфраструктурен проект, чрез който се предлага решение на един проблем, който до момента не бе решен – изграждане на канализационна мрежа за квартала, разположен между улица „Димитър Дончев” и околовръстния път за Силистра, обясниха от общината. Тъй като водопроводната мрежа на целия град е амортизирана, в проекта се предвижда да бъдат подменени и водопроводите в трасетата, в които ще се полага новата канализация. В този случай, след като улиците бъдат преасфалтирани няма да се налага да се разрушава новият асфалт, тъй като не следва да има нужда от аварийни ремонти на изцяло новата подземна ВиК инфраструктура. Новите абонати на изградената канализация изискват увеличаване на капацитета на старата пречиствателна станция. В рамките на проекта ще бъде извършено проектиране, изпълнение на строителни дейности, доставка и монтаж на оборудване, пускане в експлоатация, назначаване и обучение на постоянен персонал – т. е. пълна реконструкция и разширение на пречиствателната станция. За препомпване на водите от неканализираната към момента, но разположена на ниво по–ниско от пречиствателната станция част на града, ще се изгради канална помпена станция.
Повече от 1500 души ще имат възможността да ползват нова канализация и нов водопровод, което ще улесни бита им. Над 10 улици ще се сдобият и с ново асфалтово покритие, което им е крайно необходимо. Десетки мъже от общината ще получат нова възможност за работа по време на строителните работи. Други безработни ще бъдат наети като персонал за обслужване на съоръженията и лабораторията на пречиствателната станция.
Проектът стартира от момента на подписването на договора през декември 2011 г. Предстои да се обявят и проведат обществени поръчки за избор на изпълнители на дейностите. Общината работи и по друг инфраструктурен проект, спечелен през есента на 2011 г. – за рехабилитация на общински пътища, изграждане на нова читалищна сграда в с. Зърнево, ремонт на читалището в Тервел и водопровода в Каблешково. Очертава се паралелно движение на обществените поръчки и сключване на договори с изпълнители по двата проекта. НДТ


 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ СПЕЧЕЛИ НАЙ-МАЩАБНИЯ СИ ПРОЕКТ - ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди