изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:29 EET
Цената на най-евтиния таблет пада до $10?    
По светаЦената на най-евтиния таблет в света може да падне до 35 и дори до 10 долара. Моделът Aakash се произвежда от компанията Datawind по поръчка на индийското правителство. Две седмици след пазарния дебют на устройството всички количества бяха изчерпани и компанията не смогва с доставките, твърди агенция Франс Прес.

Aakash е разработен с идеята за народен компютър. Негови потребители на първо място са студентите от индийските висши училища. Продажбите на таблета започнаха на 14 декември и до момента цената на устройството се удържаше на 2500 рупии, или 41 долара, отбелязва агенцията, цитирана от TechNews. За две седмици са продадени 1,4 милиона устройства.

Datawind е британска компания, която има договор с правителството за производство на Aakash. В момента складовете й са празни, в резултат на небивалия интерес към устройството. През цялата минала година в Индия бяха продадени само 250-300 хиляди таблет компютъра, с изключение на Aakash.

За да отговори на засиленото търсене, Datawind планира да построи три нови завода през 2012 година. Очаква се първият от тях да започне да произвежда по 75 хиляди таблета месечно, считано от април.
Новите заводи ще произвеждат най-евтините таблети в света с подобрени характеристики, твърди Datawind, без да разкрива подробности. Поръчките за обновения Aakash ще започнат от 7 март 2012 г.

Сегашната версия на Aakash работи под управление на Android 2.2, има 7-инчов екран, 2GB флаш памет и 256 MB оперативна памет. Таблетът поддържа безжичен протокол Wi-Fi, разполага с два USB интерфейса и може да работи като медиа плейър. Времето за автономна работа достига 3 часа. http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

Цената на най-евтиния таблет пада до $10? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди