изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:48 EET
23-ГОДИШЕН СТУДЕНТ ИЗВАДИ КРЪСТА В БАЛЧИК    
Общество

Със света Златоустова литургия и последвало литийно шествие започна празника Богоявление в Балчик. За поредна година стотици жители и гости на града се бяха събрали на Морската гара, за да наблюдават ритуала по хвърлянето на богоявленския кръст в морето въпреки дъжда. Общо 19 смелчаци тази година получиха благословия от свещениците и скочиха във водата, чиято температура бе около 5 градуса. Пръв до кръст в морето достигна 23-гоишният Светлозар Стоянов от Балчик, който като излезе от водата сподели:



"За първи път хващам кръста, но скачам за трети път. Пожелавам си здраве, както и на всички хора". Младият мъж добави, че е студент в хранително-вкусовия институт в Пловдив. Той получи награда 200 лв. от кмета на Балчик Николай Ангелов. Градоначалникът подари по 50 лв. на всички останали, които скочиха в морето. Сред тези, които тази година опитаха късмета си бе и 42-годишният британец Пол Бълок, който разказа, че от 2 години живее в Соколово. С усмивка Бълок разказа, че научил за ритуала и решил да опита и той, но призна, че може би няма да повтори опита, защото водата е студена. Бълок допълни още, че е родом от Портсмут и научил за България от свои приятели. От опиталите късмета си в Балчик най-млад бе Йонко Динев - на 18 години, а най-възрастният участник в богоявленската надпревара бе 44-годишният Бедри Аптулов.

PN 004-12  PN 007-12 PN 003-12

 

 


Сходни връзки

23-ГОДИШЕН СТУДЕНТ ИЗВАДИ КРЪСТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди