изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:29 EEST
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ    
Общество

Скъпи сънародници, тези, които имахте куража да останете в България, а и тези, които вече са извън пределите, но милеят за РОДИНАТА, умолявам Ви - събудете се!



Много експерименти изтърпяхме през двайсетте години преход и от всичко животът ни ставаше все по-тежък. Но сега ни готвят най-страшния експеримент, а именно да разбиват недрата на земята ни с хидравличен удар, като използват и без това недостатъчното количество питейна вода, примесена с химикали „фирмена тайна”.

Ние не сме неуки туземци!

Да не допуснем да постъпват с нас, като с индианците във времената на колониализма, когато с лъскави дрънкулки и алкохол са им взели всичко и са ги натирили в резервати. В България няма място за резервати! Аз съм горд добруджанец и не искам да изживея ужаса да експериментират върху живота и здравето, на мен и децата ми, последиците от уж безвредното проучване за шистов газ. Всички независими умове в България и света доказаха, че хидравличния удар не може да се контролира на сто процента. С това се съгласиха и дори платените глашатаи на чуждите фирми, които никнат като гъби по земите ни и започват да проучват уж не за шистов газ, а някои откровено си признават, че това е проучване за шистов газ. България, и особено Добруджа, се превърна в разграден двор, защото няма го този, който трябва да пази, а именно правителството. И ако това правителство има уши да чуе и ум да мисли и ако никой не се е облагодетелствал в аванс, нека се събуди и проумее за какво иде реч. Аз не искам, когато започнем да се тровим и останем без питейна вода, без храна, да трябва да съдя някого, като например министър Трайков или Нона Караджова, които в момента откровено ни лъжат. Не искам, когато се разболея, някой да събира помощи да ме лекува!

Искам си чистата вода, която в момента мога да си пия от чешмата! Искам си житните и слънчогледови поля, които в момента хранят цяла България.

       Господа, да бъдем разумни!Нека не постъпваме като стадо овце и да хукваме всинца към пропастта на така наречената уж ”енергийна независимост”. Нека този път бъдем разумният народ, който запазва природата си! Нека направим нещо, с което един ден ще се гордеем. Ще се гордеем, че сме имали ум и разум да се защитим от чужди хищнически интереси, независимо от националността им. Нека другите надупчат земята си, нека другите отровят водата си, ако нямат разум. Тогава ние ще им продаваме храна и вода и ще бъдем наистина независими. Всички знаем, че следващите битки ще са за водата, този най-безценен дар от природата. Господа управляващи, заградете китното дворче, наречено България, и го пазете от ВИЕЩИ ВЪЛЦИ И МЕЧКИ СТРЪВНИЦИ, ОБЛЕЧЕНИ В ОВЧИ КОЖИ!

Ние не искаме парите на тези „доброжелателни фирми”. Ние си искаме природата и здравето.

И АКО НЯМА РАЗУМ - ДА НИ ПАЗИ ГОСПОД!

 

Синтия  Недялкова

 

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ

 


Сходни връзки

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ
Автор: Anonymous да 2012-01-06 @ 19:41 EET

Аз съм с Вас , г-жо!

"Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха,

        умираха без страх."

С почит :Димитров

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ
Автор: Anonymous да 2012-01-06 @ 20:35 EET

Zad vas sme, balgari v chujbina. Razmnojete pismoto i go pusnete v poshtenskata kutia na VSIAKO BALGARSKO SEMEJSTVO.

BALGARIA E SAMA  V BITKATA SI I IMA NUJDA OT CIALATA ZDRAVOMISLESHTA NACIA SRESHTU SHEPA PRODAJNI MAFIOTI UPRAVLIAVASHTI.

BOG DA NI E NA POMOSHT. TAKAVA POLITICHESKA SMRAD BALGARIA NIKOGA NE E VIJDALA... BALGARIA IMA NUJDA OT NAS, ISTINSKITE BALGARI...

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ
Автор: Anonymous да 2012-01-07 @ 08:34 EET
Не,  България е сама в битката - Добруджа е сама в битката. И още по-зле, дори нямаме свободата да реагираме. Заплашват ни открито, че ако реагираме ще подпишат за този газ. Никой, ама никой не му пука за добруджанци, напротив през годините останалите българи се правят , че Добруджа не съществува, имат ни за второ качество хора, имат ни за по-прости  провинциалисти от всички останали. Добруджанеца е кротък, трудолюбив и благ човек. Той дава възможност на всички неуспели  селяни от другите краища на България да дойдат тук и да ги направим началници, защото ние сами не можем  успешно да се крадем и да се ръководим. Как на този чужд селянин дошъл в Добруджа да му е свидно и милно? Свидно и милно му е само далаверата. Вярно е , че в Добруджа няма магистрали, няма големи проекти и т.н., защото се предвижда тук да стане една голяма пустиня. И когато това се случи, виновниците ще бъдат далеко от България.  Бог да ни е на помощ! Но, дори и това не е достатъчно. Трябва всеки според своите скромни възможности да реагира , да се бори, да даде знак, че е човек , а не неудушевен предмет.


ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ
Автор: Anonymous да 2012-01-07 @ 16:20 EET

Без газ мога, но без храна и вода не мога.Такива като Шеврон и подобни ,  искат унищожението ни  заради печалбата си в България.

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО НАРОДА НИ, ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДО ГОСПОД БОГ ОТ ЕДИН ОБИКНОВЕН ДОБРУДЖАНЕЦ
Автор: Anonymous да 2012-01-11 @ 21:56 EET
Razmnojete pismoto i go pusnete v poshtenskata kutia na VSIAKO BALGARSKO SEMEJSTVO.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди