изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:36 EET
КЗП ЗАБРАНИ ОПАСНИ ВЪЛНЕНИ ЖИЛЕТКИ ЗА МОМИЧЕТА    
НовиниКомисията за защита на потребителите разпореди на вносителя "Дженк" ЕООД незабавно изтегляне от пазара на детски вълнени жилетки със свободно движещи се връзки, които създават рискове за нараняване на детето. Това съобщиха от пресцентъра на комисията, като добавят, че моделът е предназначен за момичета до 14 години и се е предлагал в две разцветки – розово и циклама.

Стандарт за безопасност посочва изискване връзките по дрехи за деца до 14-годишна възраст да бъдат прикрепени за облеклото, например с използване на тунел в поне една точка разположена на равно разстояние от изходните точки, което в случая не е налице. Освен това, родителите е добре да знаят и това, че свободните краища на връзките в областта на талията трябва да се показват най-много 140 мм от всеки край, когато облеклото е отворено в своята най-широка част.
Жилетките са открити в магазин за дрехи в Ловеч. Според информацията върху етикета произходът на стоките е турски. Цената на една жилетка е 8.50 лв. Заповедта съдържа изрична забрана за повторен внос на опасните жилетки.
 


Сходни връзки

КЗП ЗАБРАНИ ОПАСНИ ВЪЛНЕНИ ЖИЛЕТКИ ЗА МОМИЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди