изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:43 EET
СЪДИЯ, ПРОКУРОР И МЕСТНА ВЛАСТ С НЕСЪОТВЕТСТВИЯ    
НовиниВ обявения в края на миналата седмица от Сметната палата списък за несъответствие в декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности, има и такива, които са от област Добрич. Публикуваните списъци са два - първият е за ежегодните декларации, като под номер 2 в него фигурира Албена Петрова Колева - съдия в Районен съд - Добрич, която проверката е установила, че не е декларирала за съпруга придобиване на дялове в новоучредено дружество "Енигма 007" ООД - Добрич.

Под номер 82 в списъка е Мариян Стоянов Маринов - районен прокурор в Районна прокуратура - Генерал Тошево, подал уведомление и не декларирал лизингово задължение за придобиване на нов автомобил "Мицубиши Лансер". Малко по-надолу се нареждат публични личност от Балчик - Митко Стелиянов Петров - зам.-кмет, който не е декларирал покупка на поземлен имот - 29.271 дка в с. Видно, Каварна; два поземлени имота с обща площ 1 090 кв. м в с. Гурково и придобиване чрез доброволна делба на поземлен имот - 30.164 дка в с. Змеево. 94-ти в списъка е Николай Добрев Ангелов - кмет на Балчик, който не е декларирал данни за съпругата - придобиване чрез доброволна делба на нива 10 дка в землището на Балчик. Под номер 132 присъства вече бившият председател на ОбС - Стефан Стоянов Павлов, който за 2010 г. в качеството си на председател на морския парламент е подал уведомление и не е декларирал данни за съпругата - придобиване на дялове в новоучредено дружество "ЕЛСИ 2010" ООД в с. Оброчище.
В списъка с встъпителни и финални декларации до 15 ноември 2011 г., за които проверката е приключила със заключение за несъответствие под номер 22 фигурира Тодор Димитров Ахпазов - бивш зам.-кмет Каварна, който дори не приключи мандата си, подал финална декларация през 2011 г. и не е декларирал данни за съпругата - ПИ с площ 540 кв. м в с. Божурец, изнасят от Сметната палата. От институцията заявяват, че съгласно нормативната уредба, списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия и на председателя на ДАНС. От Сметната палата напомнят още, че законът дава право на лицата да правят промени в подадените от тях декларации само до 31 май на текущата година. Промени след тази дата не са позволени.
НДТ потърси публичните личности от местната власт, в чийто декларации има установени несъответствия. За медията ни Стефан Павлов заяви, че има направено писмено обяснение, което е изпратено до палата и прието от нея. "Става дума за новоучредено дружество, което обаче от момента на създаването си не е развило никаква дейност" - поясни Павлов.
Кметът на Балчик Николай Ангелов също е изпратил писмено обяснение до Сметната палата за констатираното несъответствие в неговата декларация. "На практика дори не става дума за придобиване на имот и аз не знаех, че трябва да декларирам въпросния имот. Става дума за наследствена нива, на която съпругата ми бе собственик в идеални части след смъртта на баща й. Тя е уредила документално нещата и затова се води, че е наследила имот" - поясни Ангелов. Зам.-кметът Митко Петров обясни ситуацията с думите: "Немарливост от моя страна. Заради това, че съм пропуснал да впиша в декларацията двете лозя и една нива ми правят и ревизия като физическо лице, която още не е приключила".
 


Сходни връзки

СЪДИЯ, ПРОКУРОР И МЕСТНА ВЛАСТ С НЕСЪОТВЕТСТВИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди