изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:55 EET
МАЕСТРОТО ПОСЯ ЛЮБОВ КЪМ МУЗИКАТА У НАД 7 000 ХОРИСТИ    
КултураНад 7 000 деца от Добрич обикнаха музиката и хоровото изкуство благодарение на участието си през годините в детския хор, който от 5 години носи името на Маестро Захари Медникаров.


Хорът е изнесъл стотици концерти и е взривявал с аплодисменти залите в четири континента - Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Миналата вечер Добрич се поклони пред делото на Маестрото и отбеляза 50-годишнината от създаването на хора.
Тържественото честване започна с поднасяне на цветя пред барелефа на почетния гражданин на Добрич Маестро Захари Медникаров. Юбилейният концерт събра бивши и настоящи хористи, музикални дейци, педагози, културни дейци, общественици. Сред гостите бяха зам.-кметът Камелия Койчева, проф. Емил Янев - президент на Федерацията на хоровете на Европейския съюз, съпругата на Маестрото Фани Медникарова. Проф. Янев подчерта общонационалното, европейско и световно значение на хормайсторските умения на Захари Медникаров. От името на асоциация "Балкански хоров форум" той връчи на детски хор "Маестро Захари Медникаров" почетна грамота за постигнато високо изпълнителско майсторство. Камелия Койчева връчи почетен диплом от името на кмета Детелина Николова - за цялостен принос в духовната съкровищница на Добруджа и България. Тя подари цветя на Фани Медникарова - от името на  кмета и на директора на фестивална програма "Приятели на България" Цветан Иванов - основател на международния хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров". Прочетени бяха поздравителни адреси от областния управител Желязков Желязков, от Цветан Иванов, от Детски хор-Шумен, и Български камерен хор-Добрич.
На сцената на зала "Добрич" се представиха малкият състав на детски хор „Маестро Захари Медникаров” с диригент Андреана Димитрова и концертният състав с диригент Росица Дурмушлийска. Много аплодисменти предизвикаха изпълненията на сборна формация от бивши възпитаници на хора - общо 50, на които дирижира главният диригент Елвира Пастърмаджиева. На "Вива музика", изпълнена от настоящи и бивши хористи, публиката стана на крака, а виковете "Браво! Браво", дълго не стихнаха. Вълнуващо беше излизането на сцената на Фани Медникарова, която призова всички да запишат своите деца и внуци в детския хор. За нея хористите изпълниха "Многая лета". В края на честването бяха поднесени цветя от община Добрич, министъра на културата Вежди Рашидов, ПП ГЕРБ, Владимир Калчев - областен и общински лидер на БСП и общински съветник, д-р Георги Желев и областното ръководство на НДСВ, бивши хористки - участнички в концерта, дамска формация "Мистика", сдружение "Ръка за таланта" и Хор на учителките. НДТ



 


Сходни връзки

МАЕСТРОТО ПОСЯ ЛЮБОВ КЪМ МУЗИКАТА У НАД 7 000 ХОРИСТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МАЕСТРОТО ПОСЯ ЛЮБОВ КЪМ МУЗИКАТА У НАД 7 000 ХОРИСТИ
Автор: Anonymous да 2012-01-11 @ 10:26 EET

Какво означава "миналата вечер"? Нима не сте разбрали, че това се случи в събота( 07 януари)?

Как бихте коментирали неточната си информация?

Защо въобще публикувате?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди