изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:57 EEST
ПОСВЕТЕНА НА МУЗИКАТА ОТ ЛЮБОВ КЪМ НЕЯ    
КултураВсички трябва да правят добрина, споделя фолк-певицата Джена


Поп–фолк и народна певица Джена, която участва наскоро в благотворителен концерт, посветен на събирането на средства за малката Алекс от Добрич, е една нежна по душа госпожица, влюбена в музиката, отдадена на нея .
Джена е на 26 години, родена в Разград на 3 юли, зодия рак и произхожда от музикална фамилия. Бащата и майката на  младата фолк-дива са певци и пеят в дует по заведения в Разград. Баща й Валентин свири на акордеон и клавир, а майка й Пепа  пее още и в ансамбъла в Разград. Самата Джена е завършила народно пеене в музикалното училище в Котел, свирила е на тамбура. Баща й е от село Пожарево до Тутракан, родителите й са преселници от Разградския район. Дядо й Ганчо по майчина линия е добруджанец бил  поп, а баба й по майчина линия е Велка от рода Капанци. Джена разказа, че родът на майка й идва от Чувашия, но са стари българи, а носиите, с които са дошли, са били със шевици като капки - от там названието Капанци.
В момента Джена живее в София със сестра си Борислава. Отдава се изключително на кариерата си. Тя изгрява като певица с хитовете “Химия” и “Грешни мисли”. Има два самостоятелни албума с песни – “Грешни мисли” и “Не знаеш коя съм“. В момента подготвя трети, но още не знае как ще се казва. Дали е богата или бедна певицата не може и не желае да коментира, но се самоопределя като позитивен човек с богата душевност, което личи и на сцената.
Още като дете е пяла с етногрупа в Англия и това е любимата й дестинация за публични изяви, като се има в предвид, че е пяла в цяла Европа. Най-скъпият й билет в чужбина струва 20 евро или 20 долара, а у нас той е 10 лева за концерт. Това е така според нея, защото тя и колегите й не са световни изпълнители като Мадона например, че да струва 200 долара единият. В момента Джена има два нови хита - единият с кипърския певец Андреас - “Да те прежаля”, а вторият е с музика на турски композитор и се казва “Да те бях ранила”. Сериозния момент за нея в живота ще дойде, като срещне подходящ партньор, защото се отдава на кариера.
На въпроса ми - Кое я е накарало да участва в благотворителния концерт за Алекс, тя отговори, че винаги, когато може да помага и да бъде полезна, го прави. А когато й звъннат откликва финансово и може да бъде пример за хората и да допринесе със своята работа за доброто. Пишат й и други родители и тя винаги помага.
Джена харесва екзотеричната и арабската литература, допада й поредицата от книги на Уйсхей. Любимите й цветове са пастелните и светлите. Не обича хотелите, винаги след участия се прибира у дома.
В началото на новата 2012 година Джена  пожелава пожелавана всички християнски семейства да бъдат по-добри, да се събуждат с надежда за по-добро. Да правят повече добрини, вместо да дават 5 лева за цигари да дават 5 за дете в нужда. Да правят по-добри неща и да мислят позитивно, защото здравето се контролира от емоциите ни!
Певицата няма девиз, но любовта й към музиката я мотивира да върви напред. 

Дияна Василева- краевед, писател
 


Сходни връзки

ПОСВЕТЕНА НА МУЗИКАТА ОТ ЛЮБОВ КЪМ НЕЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди