изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:35 EEST
ИЗЛОЖБА „НАРОДНИ ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ”    
НовиниИзложба с илюстрации на Николай Бебенов и фотоси, придружени с мултимедия на Етнографската къща в Добрич ще бъде подредена в GRAND MALL VARNA, съобщават от Галерия ДАРЗАЛАС.


Организаторите канят желаещите да се потопят в атмосферата на българските традиции с много веселие и настроение на 13 януари от 18.30 ч.
 Николай Бебенов е от Добрич. Завършил е  анимационна режисура при проф. Доньо Донев и проф. Константин Джидров. Работи в областта на илюстрацията, карикатурата и рисунката. Фотосите, които са предоставени от Етнографска къща, Добрич, представят традиционни носии, илюстриращи етнографската пъстрота на българското население в Добруджа. Мултимедията показва възстановки на различни празници от народния календар – Трифон Зарезан, Бабинден, Еньовден, Великден, Коледа и др.
В откриването на изложбата ще се включи и ансамбълът за изворен фолклор „Добруджа”, в чийто репертоар влизат повече от 40 хора от всички етнографски области на България - добруджански, пирински, шопски, северняшки и др. Хореограф на ансамбъла е Мая Тончева - артист-танцьор в Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа". Празничният дух и атмосфера за ценителите на изкуството и гостите на вечерта ще бъдат допълнени с кръшни хора, традиционни питки с шарена сол,  домашна баница, сухи мезета, добруджанско вино и ракия, осигурени от „Добруджанска Зимница” –фирма за селски, екологичен и културно-исторически туризъм в Добруджа. „Добруджанска Зимница” предоставя и специални награди, които ще изненадат някои от присъстващите на вечерното събитие – екскурзия за двама до подножието на крепостта Палматис и раннохристиянските скални манастири в района на Суха река, с включен традиционен добруджански обяд.
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА „НАРОДНИ ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди