изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:17 EEST
Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси    
Новини49-годишна жена загина, а мъж пострада след взрив в частна фирма за боеприпаси до габровското село Чарково. Произшествието е станало при работа с експлозиви около 8,10 часа тази сутрин, но все още няма точна информация какво се е случило, съобщи Дарик радио. Жената е починала на място от получените разкъсвания, а мъжът е с повърхностни наранявания. Транспортиран е до областната болница.


В помещението, където е избухнал взривът, са се намирали само двамата.

По първоначална информация жената е разфасовала барут и той избухнал в ръцете й. Това съобщи за БТА Десислава Маджарова от пресслужбата на Областната дирекция на МВР.

Районът на фирма "Еловица" е отцепен и обезопасен от полицията. Предстои оглед на мястото на взрива, за който се очакват специалисти по взривните вещества. На място са пристигнали и инспектори по труда, които извършват проверка, съобщи "Фокус".
Няма притеснения за други експлозии. Фабриката се намира далеч от града, в гориста местност,  каза директорът на Областна дирекция на МВР-Габрово Денислав Донков.

Частната фирма е с чуждо участие. В нея се извършва утилизация и демилитаризация на боеприпаси.

Вчера трима работници от производствения цех на ВМЗ-Сопот в карловското село Иганово пострадаха при експлозия, но няма опасност за живота им. Най-тежко ранен бе 54-годишният Хюсеин Караали, който е настанен в болница в Пловдив с контузии по шията, разкъсвания от осколките по пръстите, по очите и клепачите. Другите пострадали - 47-годишната Виолета Иванова и 55-годишният Иван Врачкин, бяха настанени в болницата в Карлово с по-леки наранявания.

На 12 ноември пък се взривиха бившите военни складове край Севлиево, които от 2008 г. са собственост на фирма "Емко", която се занимава със съхранение на боеприпаси. dir.bg

 


Сходни връзки

Жена загина при взрив във фирма за боеприпаси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди