изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:00 EEST
Андрей Иванов подаде оставка, сменя го Елен Герджиков    
Политика

На среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов снощи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов е поискал да бъде освободен от поста заради медийните публикации. Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също е присъствал на срещата.



Мястото на Иванов ще заеме Елен Герджиков, който сега е член на постоянните комисии по стопанска политика и общинска собственост и по финанси и бюджет. Той ще бъде представен на общинските съветници от партията днес следобед.

Самият Андрей Иванов изрази задоволство, че в дневния ред на снощното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ не е бил включен казусът "Иванов".
"Това, че подавам оставка не означава, че написаното за мен е вярно. За четвърти път ми се налага да отговарям на слухове тази година. Това, което се изписа за мен, дойде малко много - за мен и семейството ми", добави Иванов.

Цветанов посочи, че по време на срещата с Борисов не е коментирано нищо, свързано с публикациите за участието на Иванов в продажбата на терен с тежести и за натиск срещу инвеститор във ВиК сектора у нас, предаде БТА.
По този повод Иванов каза, че няма пряко участие и правомощия сам да взема решения в Общинския съвет в София. Решенията минавали през комисии.

Същевременно Андрей Иванов остава председател на софийската организация на ГЕРБ - най-голямата в страната.

"Нищо в работата на Иванов не налага смяната му от този пост", обяви Цветанов и се аргументира с резултатите от местните и президентските избори в София.
Според Иванов изборите са показали, че трудно се съчетава партийната работа с поста на председател на Столичен общински съвет.

От думите на Цветанов стана ясно, че Елен Герджиков е бил безспорен фаворит за поста председател на СОС. Кметът Йорданка Фандъкова работела много добре с него.

Вчера Цветан Цветанов ми се обади да ме попита дали съм съгласен да стана председател на СОС, каза за bTV Елен Герджиков, цитиран от КРОСС.
Изборът за председател на Столичния общински съвет става с тайно гласуване, припомни той.

По думите му, не знае изобщо как да отговори на обвиненията, че е продукт на управлението на Андрей Иванов.
Нападките срещу Иванов са инспирирани от лошите практики, които нашето управление спря, каза още Герджиков.

Какво се писа напоследък за Андрей Иванов
Вестник "Преса" писа, че лично премиерът избухнал, след като разбрал, че Иванов бил "пробутал" имот за 2 милиона лева на бизнесмен, който не подозирал и не му било изяснено, че недвижимостта е с тежести.

"Труд" пък писа за поръчка за 18 милиона, към която се стремял общинарят. Това е ключовият проект за електронното правителство по Оперативна програма Административен капацитет. Офертите по проекта се очаква да бъдат отворени, но поръчката е разделена на малки части, за да бъдат отказани от участие големите международни IT компании, които имали опит в областта на електронното правителство.
Очаквало се фирми, близки до Андрей Иванов, да спечелят поръчката. Тя щяла да бъде поделена с други компании от бранша, „на които не може да се откаже“. Проектът представлявал не толкова финансов, колкото стратегически интерес, защото компанията, която го реализира ще има достъп до цялата информация на регионално и държавно ниво.

Изданието дори цитира преди няколко дни премиера Бойко Борисов, който казва, че има забележки към работата на Андрей Иванов и ще ги сподели пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а тя ще реши дали той да остане или не”.

За имотното му състояние
През май НАП провери имотното състояние на Андрей Иванов и обяви, че не е открила несъответствия между декларираните от него средства и приходите му. Проверката бе направена, след като от РЗС изнесоха данни, че той притежава 60 имота. Хората на Яне Янев го обвиниха и че е получил 400 000 лв. чрез фалшиви записи на заповед, както и че е свързан с известния наркобос Христофорос Аманатидис - Таки. Според РЗС Иванов е организирал престъпна схема за рекет и изнудване.
Въпреки скандала Андрей Иванов бе преизбран за председател на СОС след изборите за местна власт.  dir.bg

 


Сходни връзки

Андрей Иванов подаде оставка, сменя го Елен Герджиков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди