изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:01 EEST
ИСКА СЕ ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ВИЗОВИЯ РЕЖИМ С ТУРЦИЯ    
НовиниЗатрудненията при получаване на визи за България, които изпитват турските граждани и бизнесмени, са били една от темите, обсъдени на проведените вчера в Добрич срещи на новия консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой, сподели той пред журналисти.


Той добави, че на национално ниво също се водят коментари по проблема и изрази надежда в най-кратко време да се улесни визовият режим, за да могат повече турски граждани да посещават България.
„Аз съм новоназначен от три месеца и осъществявам тези срещи в рамките на опознавателна визита”, обясни пред представителите на медиите поводът за посещението си дипломатът. Той добави, че водените разговори с областния управител Желязко Желязков и кмета Детелина Николова са били по отношение на възможностите за още по-ускорено развитие на икономическите, културни и други взаимоотношения между двете страни. От българска страна е била заявена готовност да се допринесе за развитието на тези отношения.
„България и Турция са две съседни страни, така че доброто развитие на взаимоотношенията ще е полезно и за двете страни”, подчерта Улусой. Той сподели, че по време на посещението му е била отправена покана за по-активно участие на турски фирми на проявите на „Добрички панаир”. По отношение на културните взаимоотношения гостът се е запознал  с осъществяваните досега прояви и са били обсъдени възможностите за доразвиването им.


 


Сходни връзки

ИСКА СЕ ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ВИЗОВИЯ РЕЖИМ С ТУРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди