изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:15 EEST
НАД 3 ТОНА ХРАНИ СА БРАКУВАНИ    
НовиниНад 3 тона хранителни продукти    и 329 яйца са възбранени и бракувани в областта за първите десет месеца от създаването на Българска агенция по безопасност на храните, сочат данните на Областна дирекция по безопасност на храните.


По официален текущ контрол  инспекторите на отдел „Контрол на храните” са извършили 4895 проверки в обекти за търговия с храни на едро и дребно, заведения за обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия на едро с храни. В резултат на тях са издадени 752 предписания и съставени 241 акта за установяване на административно нарушение.
След констатирани несъответствия с действащото законодателство, временно е преустановена дейността на 45 обекта. Най-честите нарушения са свързани с лоша текуща хигиена, пропуски в системите за самоконтрол,  неспазване на разделното съхранение на хранителни продукти, липса на придружаващи документи за произход на хранителните продукти, пропуски в здравните документи на служителите, наличие на храни без етикети, търговия с храни с изтекъл срок на годност.



 


Сходни връзки

НАД 3 ТОНА ХРАНИ СА БРАКУВАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди