изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:15 EEST
ТОПКАТА НА "БАРСЕЛОНА" КУПЕНА ЗА 5 000 ЛЕВА    
Общество Топка с подписите на футболистите на световния футболен шампион "Барселона", с която са играли в Шампионската лига, бе продадена за 5 000 лева на благотворителен търг, проведен в интернет. Неин притежател стана Ангел Попов - собственик на "Рефан България" ООД. Средствата ще бъдат преведени по банковата сметка на 5-годишната Александра Маркова, която се лекува в Клиника по биокорекция в Израел. Детето страда от детска церебрална парализа и епилепсия.



Ангел Попов е голям фен на "Барселона", и притежава автографи от повечето футболисти от футболния гранд, разказаха от "Рефан България". Бизнесменът е и личен приятел на Христо Стоичков. Целта г-н Попов да участва в търга за топката на "Барселона" е, че по този начин средствата ще отидат за една благородна кауза, за нещо много човешко, за спасяването на живот, коментираха от фирмата. От там допълниха, че замислят да проведат и собствена кампания в подкрепа на Алекс. Идеята е оборотът от няколко дни от месеца на магазините на "Рефан България" /без данъците/ да бъде даряван за лечението на Александра Маркова.
Ангел Попов е известен с дарителските си жестове. Вчера той единодушно бе избран за благодетел №1 за м. г. на община Пловдив и получи почетната статуетка на „Димитър Кудоглу" на Ангел Попов. За изминалите месеци той е подкрепил над сто социални, културни и здравни инициативи. Високото отличие бе присъдено от община Пловдив конкретно и за цялостната реконструкция на детското интензивно отделение във ВМИ-Пловдив.
Топката на "Барселона" бе осигурена за благотворителния търг от дъщерята Христо Стоичков Михаел, която е журналист в Барселона. Това стана със съдействието на спортния журналист от Добрич Руслан Йорданов, който разигра коженото кълбо с сайтовете centersport.org и ndtnews.hopto.org. Това е третият търг в интернет, който провежда в подкрепа на болното дете Йорданов. В предните два се включиха големи звезди от спорта - обичаните български олимпийски, световни и европейски шампиони Веселин Топалов, Станка Златева, Таня Богомилова, Григор Димитров, Матей Казийски, Екатерина Дафовска, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев и Невяна Митева, както и футболните отбори "Левски", ЦСКА, "Литекс", вратарят на националния отбор Николай Михайлов и Жоро Бекъма от "Уевски". Спортистите дариха свои лични предмети, които бяха разиграни в търг.
До момента за лечението в Израел на Александра Маркова са набрани малко над 61 000 лева. Детето се подготвя за трети курс на лечение, за който са събрани почти 20 000 лева, необходими са около 23 000 лева.
Банковата сметка на Александра Маркова е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.


 


Сходни връзки

ТОПКАТА НА "БАРСЕЛОНА" КУПЕНА ЗА 5 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди