изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:39 EEST
Къде изчезнаха истинските мъже?    
ОбществоВсе по-честите ми преживявания с т. нар. български мъже ме доведоха убедително към следното заключение: истинските мъже са на изчезване и са на път да се претопят в тази епоха на женска еманципация, комерсиализъм и консуматорски дух.

Не се ли питате защо мъжете спряха да изкарват повече пари от нас и като че ли все по-често оставят финансовата тежест да се поеме от жената?

Защо мъжете спряха да ни отварят вратата, да ни взимат палтото, да ни правят място в градския транспорт? Къде изчезнаха онези мъже с букет цветя в ръцете, но не само за 8-ми март? И дори ако преглътнем това, най-много продължава да боли от липсата на кавалерско отношение и почтителност.

Кога за последен път усетихте, че сте дама в това общество и заслужавате уважение като такава? Аз, да ви призная, все по-рядко забелязвам уважително отношение от страна на българските мъже. Жалко за тях, и още по-жалко за нас, мили дами. Защото живеейки в един толкова сложен и объркан свят, свикнали да ни наричат „нежния пол“, красиви цветя, все по-рядко усещаме, че наистина сме по-крехките.

Наистина не знам дали до изчезването на джентълменското поведение не доведе и нашата преекспонирана женска еманципация. Може би заети да защитаваме правата си, притиснахме господата в ъгъла, показвайки им че се справяме добре и сами. А на тях пък им е топло и уютно там, в ъгъла и като че ли нямат намерение скоро да се покажат на светло. И докато това (ако) се случи, ние ще продължим да сме мъжки момичета в един, не толкова мъжки свят... http://www.az-jenata.bg

 


Сходни връзки

Къде изчезнаха истинските мъже? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди