изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:13 EEST
Откриха следи от удари по тялото на Мирослава    
Новини

Има съмнения, че 18-годишната Мирослава Николова от Перник е била пребита преди смъртта си, съобщиха за "Хоризонт" източници близки до разследването. Заради това в момента се извършва втора експертиза на тялото на момичето в София.



По информация на "Хоризонт" по тялото на Мирослава са открити следи от удари и травми. Съдебните лекари трябва да потвърдят или да отрекат този факт.

Още преди седмица се появи версията, че Мирослава е била пребита, преди да бъде убита. От друга страна, Елеонора - сестрата на Мирослава, вече заяви, че най-вероятно тя е била изнасилена преди смъртта й.
След намирането на трупа на момичето, който е бил без дрехи, от полицията съобщиха, че няма данни за изнасилване.

Най-вероятно погребението на 18-годишното момиче ще бъде в края на седмицата в Перник.

По-рано днес депутатите се занимаваха със случая "Мирослава". Синята коалиция поиска парламентарната комисия по вътрешна сигурност да провери как е действала изпълнителната власт при случая със самоубийството на заподозряния за убийството на момичето. От левицата пък предложиха не вътрешната, а анкетна комисия да се занимае с фактите по случая.

Според десните комисията трябва да провери и отговори на слуховете в обществото, които създават хаос в тази ситуация, съобщи БТА.

36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, един от похитителите на убитата Мирослава от Перник, се застреля в дома си на 12 януари, докато е бил на оглед с полицаи. Заради самоубийството вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че ще има наказания за служителите, които са го допуснали и го определи като голям пропуск, но го отдаде на преумората и предоверяването.

Съпредседателят на ПГ на сините Иван Костов мотивира искането като изброи въпросите, които, според него, очакват отговори: "Бил ли е самоубиецът обвиняем и следствен или е защитен свидетел; ако е обвиняем, кой и защо е нарушил конвойните правила; ако е свидетел - има ли акт на прокуратурата".

"Трябва да сме наясно дали действията са съобразно законите и правилата на страната, защо не е отнето оръжието му в началото на следствените действия, което е и първата стъпка, според правилата за работа в МВР, конкретизира Костов. Ако това не е направено, комисията трябва да изясни кой е отговорен. Отговор чакал и въпросът дали е имало прокурор по време на обиска, какво е отношението на прокуратурата към нарушението на всички правила, защо досега тя мълчи и не образува следствие, какво е било оръжието на самоубийството, защо не е иззето при обиска", начерта задачите пред комисията Иван Костов.

Той предупреди за опасност слуховете по случая в Перник да се размножават, усложняват и още повече да се увеличи недоверието към изпълнителната власт.

От Коалиция за България пък поискаха да се създаде анкетна комисия, която да разследва случая с убитата Мирослава и самоубийството на Стоев. Заместник-председателят на парламентарната група - Михаил Миков обясни, че вариантът с анкетна комисия е по-подходящ, защото парламентарната комисия по вътрешна сигурност е структурирана на принципа на мнозинството и има опасност случаят да се "затвори". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Откриха следи от удари по тялото на Мирослава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.56 секунди