изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:36 EEST
Цонко Цонев: Спряхме войната с БФС    
ИнтервютаКметът на Каварна Цонко Цонев обобщи пред „7 дни спорт" очакванията си за предстоящия важен полусезон за Калиакра, предвид целта на тима от Каварна - запазване на мястото на отбора в "А" група:


- Господин Цонев, какво очаквате от започващия втори дял на шампионата за вашия тим?
- Каквото и да се случи, както и да протече първенството, нашата цел е оставане в „А" група. Миналата година, когато дебютирахме за първи път в своята история на най-сериозното ниво в българския футбол, също имахме трудности, но успяхме да се справим. Убеден съм, че и сега ще изпълним важната цел. Държа обаче да подчертая, че ние ще преследваме тази задача по абсолютно честен път. Вече сме си извоювали името на отбор, който не влиза в комбина с други тимове и не уговаря мачове. Ще продължим по този начин и занапред.
- Очаквате ли удари под пояса и най-вече от БФС, тъй като няколко пъти протестирахте срещу техни решения в ущърб на Калиакра?
- Може би ще ви изненадам, но в последните няколко месеца БФС си промени отношението към нас, затова и ние сторихме същото. Войната, силно казано, приключи и аз се надявам, че след като те се отнасят нормално към нашия клуб, ние не само че няма да бойкотираме или протестираме, както беше през миналото първенство, но и напротив - винаги ще адмирираме добри решения. Нормално е да сме реагирали и ние по този начин, след като сме имали усещането, че сме ощетени, но в крайна сметка от няколко месеца насам всичко е нормално. И видяхте дори, че се съгласихме мачът от есенния полусезон срещу Литекс да бъде отложен за преди началото на втория дял от шампионата.
- Предвид ситуацията в българския футбол като цяло, очаквате ли първенството да завърши нормално?
- Какво очаквам аз не е толкова важно, вариантите са два: или ще завърши нормално, както в останалите държави, или отново ще продължат типичните разправии и скандали за българския футбол. Хората отдавна са наясно кои отбори как процедират. Аз пак повтарям - за нас е важно, че сме си извоювали име на отбор, който държи на феърплея, и колкото и да ни е трудно, ще гоним оставането в „А" група по честен път. Може да се каже в общи линии, че бюджетът ще ни позволи това. Питате ме какъв бюджет съм приготвил за оставане в групата? Не знам как да ви кажа, тъй като никой не може да ви каже колко ще струва оставането в групата. Първенството ще покаже дали ще има и други отбори, които ще спазват феърплея като нас. Не трябва да бъдем толкова черногледи и все да говорим за българския футбол в негативен аспект. Трябва да гледаме по-оптимистично, защото в крайна сметка водещите европейски първенства затова събират и много публика, а при нас виждате празните стадиони, независимо какви цели преследва даден отбор. http://www.focus-sport.net

 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Спряхме войната с БФС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди