изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:05 EEST
ИЗБИРАТ 20-ТЕ НАЙ-АТРАКТИВНИ ОБИЧАИ НА ПЕТ ЧЕТНОМОРСКИ ДЪРЖАВИ    
Култура

През януари Висше училище Международен колеж и Международен институт по мениджмънт започват кампания за избор на 20 културни традиции и обичаи, които най-добре представят българския Черноморски регион като атрактивна туристическа дестинация. Разглеждат се културни събития в четири основни категории - обичаи и традиции; културни забележителности; културни изложения; фестивали.



В рамките на работни срещи и дискусии експерти, преподаватели и студенти ще формулират свое предложение за списък с 20-те най-атрактивни традиции. В края на януари обектите ще бъдат представени в Интернет с възможност за он-лайн гласуване чрез Интернет-страницата на проекта – www.culture-animation.net. Специално внимание ще бъде отделено на дейността на местни самодейни групи и състави, които правят възстановки на традиционни български обичаи и фолклор.

Тази кампания се организира в рамките на проект “Черноморска програма по културна анимация: Пилотен модел за мобилизиране на общите културни характеристики за креативно управление на дестинациите в Черноморския басейн” в рамките на  Съвместната оперативна програма «Черно море 2007-2013», която подкрепя устойчивото развитие, икономическото и културното сътрудничество между страните в Черноморския регион. Подобни дискусии вече се провеждат в Румъния, Грузия, Армения и Турция, като резултатите ще бъдат представени през  март 2012 година. Общата цел е да се създаде общественото партньорство за популяризиране на общата културна среда в Черноморския регион чрез мобилизиране на местните културни ресурси и образование.

 Основен фокус на проекта е да се идентифицират най-интересните обекти на нематериалното културно наследство в България, Армения, Грузия, Румъния и Турция, като и да се разработи обучителна програма по културна анимация за представяне на тези обекти, насочена към студенти по туризъм. Тази програма ще бъде въведена като избираема дисциплина за студентите на ВУМК паралелно в програмите, които се преподават на български и английски език. Предвижда се много активно представяне на информацията и материалите по проекта в Интернет, разработване на програма за дистанционно обучение, организиране на лятна академия и международен фестивал по културна анимация.

Информация за дейностите и събитията, които се организират в България, Румъния, Грузия, Армения и Турция, се публикува и в електронния бюлетин по проекта: http://www.culture-animation.net/bulletines.html. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗБИРАТ 20-ТЕ НАЙ-АТРАКТИВНИ ОБИЧАИ НА ПЕТ ЧЕТНОМОРСКИ ДЪРЖАВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди