изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:20 EEST
Протестиращите блокират въглища от Перник    
Икономика

Ако стачката продължи, под въпрос е работата и на ТЕЦ "Брикел", който разполага с въглища за 5 дни. Междувременно и днешните преговори в Мини Марица изток завършиха без резултат, а синдикатите отхвърлиха обвиненията, че протестът им застрашава енергийната система на страната.



Протестиращите твърдят, че имат право да не пропуснат вагоните с пернишки въглища, предназначени за ТЕЦ Марица Изток 2.

Според синдикатите някой се опитва да прави локаут във връзка с тази доставка, а за блокирането на вагоните се позовават на споразумението пред арбитражната комисия.

Валентин Вълчев - председател на КНСБ - "Мини Марица Изток": "Там е записано, че сме готови и задължени да осигурим ж.п.коридор при доставка на въглища, изкопани от Мини Марица Изток, а не въглища, изкопани в Перник."

Здравко Петров, р-л движение гара Раднево: „Сутринта дойдоха в 8 часа и след като Мини Марица Изток не вземат товара за ТЕЦ 2, стоят на този коловоз."

От синдикатите отхвърлиха обвиненията на енергийния министър Трайчо Трайков, че стачката обслужва „червени" частни икономически интереси.

Валентин Вълчев - председател на КНСБ: "Нито политически, нито корпоративни - стачката е чисто по искане на работниците и служителите."

За разглеждане на стачните искания на днешните преговори не е останало време. Те бяха прекратени по искане на работодателя.

Евгени Стойков - изп. директор на Мини Марица Изток: "Така минахме през някой от точките, но мои конкретни задачи доведоха до това да отложим за утре."

Стачката на миньорите продължава и утре. За 9.30 е насрочен и протестен митинг пред централното управление на мините в Раднево.

Автор: Десислава Петкова

http://bnt.bg

 


Сходни връзки

Протестиращите блокират въглища от Перник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди