изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:41 EEST
Окръжен съд – Добрич, допусна допълнителна експертиза по дело на държавата срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД    
Ред и сигурност Окръжен съд – Добрич, изслуша днес съдебно-счетоводна експертиза и назначи допълнителна такава по съдебния спор между държавата и „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД за собствеността на земята в курорта „Русалка”. Вещото лице докладва, че земята не е фигурирала в дълготрайните активи на Държавна фирма „Калиакра – 90” от месец април 1990 г. до месец март 1991 г.,  в баланса на Държавна фирма „Ваканционно селище Русалка” от месец март 1991 г. до месец май, а след това в държавното Търговско дружество „ВС Русалка”. 

          Адвокатът на ответниците оспори това заключение и поиска втора експертиза, която да бъде направена при изследване на счетоводни документи в седалището на „ВС Русалка” АД в София, в Централен държавен архив и в архива на Комитета по туризма.

            Окръжен съд – Добрич, възложи на вещото лице да изготви повторно заключение въз основа посочените документи, в което да отговори какви обекти са били описани в инвентаризационните описи на дълготрайните материални активи, изготвени към извършена оценка на имуществото на „ВС Русалка” ЕАД към 31.01.1992 г. и отделните елементи на дълготрайните материални активи, които са били оценени тогава, съобразени ли са с Рекапиталуция на резултати от извършена счетоводна оценка на „ВС Русалка” ЕАД към 31.01.1992 г., приложена към Анализа на правното състояние на „ВС Русалка”.

            Съдът отхвърли искането на адвоката на ответниците да се изследва, дали земята е била включена в счетоводните баланси на фирмата след 1997 г., защото тези факти нямат отношение към спора.

            Окръжен съд – Добрич, прие представени от страните допълнителни доказателства и отложи делото за 20.02.2012 г.

            Пресцентърът припомня, че гражданското дело е образувано по иск на министъра на Земеделието и храните като представляващ държавата, против „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД. Ищецът, претендира за право на собственост върху поземлен имот в землището на с. Свети Никола, община Каварна с площ 182 570 кв. м с предназначение на земя от Държавен горски фонд. Ответниците оспорват претендираното право.

 

20.01.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, допусна допълнителна експертиза по дело на държавата срещу „Русалка тур” ООД и „Паррус” ЕООД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди