изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:56 EEST
Заради снега спират тировете по магистралите    
Новини

Заради обилните снеговалежи, в областите Смолян, София и Благоевград, са въведени ограничения за движението по пътищата. Периодично ще се спират товарните автомобили по автомагистрите „Хемус”, "Люлин" и "Струма". Ограничението за "Хемус" и "Люлин" ще остане, докато магистралите бъдат почистени от снега. Действията са съгласувани с Агенция „Пътна инфраструктура”, съобщиха от МВР. Леките коли и автобуси се движат нормално.



В началото на януари падналият сняг блокира двата аутобана, трима шефове от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД бяха уволнени заради хаоса. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов обясни в парламента, че правителството е действало адекватно при тежката ситуация тогава.

Спират се тировете в района на пернишкото село Студена и радомирското Старо село на автомагистрала "Струма", обясни  директорът на Областна пътно управление Румен Сачански, цитиран от БТА. По думите му, повечето камиони са с износени гуми и създават потенциална опасност на пътя.

Спират се тировете и на изхода на Благоевград заради непочистени пътища в Кюстендилско.

На територията на община Самоков всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги. През проходите "Пампорово", "Рожен," и "Превала" всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Проходът "Предела" е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.
 
От АПИ препоръчват да се излиза на път с подготвени за движение при зимни условия автомобили и при неотложни случаи.

В столицата се извършва трета обработка на пътните платна със смеси против заледяване и избутване на снежна маса, по които са движи масовият градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Поради продължаващия обилен снеговалеж и навявания усилията на екипите са насочени приоритетно към почистване на улиците, по които са движи градският транспорт.
 
Машините ще пръдължат своята работа и във времето със засилен трафик след 09.00 ч., за което общината моли гражданите за разбиране.
Водачите да излизат на пътя само с изправни и оборудвани за зимни условия автомобили, както и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.
 
Времето в планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът по високите части ще е силен и бурен от северозапад, север, нахлувайки по-студен въздух. Температурите през деня ще се понижават, след обяд на 1200 м.н.в ще е около -6°, на 2000 м около -12°.

В неделя, след временно разкъсване и намаление на облачността, отново ще се заоблачи и на места, главно в северозападните и планинските райони е възможно съвсем слабо да превали.
Сутринта температурите ще са ниски: между минус 7 и минус 2°, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 3 и 8°.

В понеделник ще има разкъсана облачност. Температурите ще са малко по-високи. Във вторник отново се очакват валежи: в Западна България, Предбалкана - сняг, в останалите райони - отначало дъжд. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Заради снега спират тировете по магистралите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди