изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:58 EEST
Три голи украинки протестираха пред българския парламент    
Новини Три голи украинки от движение "Фемен" протестираха пред българския парламент. Протестът бе предаван пряко в предаването "Директно с Карбовски" по Нова телевизия. Момичетата бяха "въоръжени" с червени боксови ръкавици и демонстрираха насилието над жените с удари по свой съратник.



"Стачка срещу насилието" и "Насилниците в затвора", бяха призивите на украинките. Една от тях - Ина, заяви, че е дошла пред българския парламент, за да постави най-сложния проблем - насилието в семейството. "Затова съм се съблякла. Ситуацията е ужасна. Бият децата, жените. Жената е жертва", разказа Ина.

"Ние сме готови на всичко, на неща, на които други не се решават. Виждате много снимки, на които мъже в полицейска униформа ни арестуват, използват физическа сила. Ние сме наясно с последствията", заявиха в студиото на предаването украинките.

21.01.2012 Голи украинки от движение "Фемен" протестираха пред българския парламент 21.01.2012 Голи украинки от движение "Фемен" протестираха пред българския парламент 21.01.2012 Голи украинки от движение "Фемен" протестираха пред българския парламент 21.01.2012 Голи украинки от движение "Фемен" протестираха пред българския парламент

Те признават, че откакто е основано движението им преди четири години, много момичета идват при тях. Украинките заявиха, че България е демократична държава и за това говори фактът, че те не са били арестувани по време на протеста си пред Народното събрание.

На въпрос защо се събличат, украинките заявиха, че това е единственият начин "да се освободим от мъжкото робство". "На всички жени искаме да кажем - Излизайте, събличайте се, побеждавайте!", призоваха те.

На въпрос дали имат любим политик, украинките заявиха, че ни управляват политикани, а не политици. "Не харесваме нито един политик. Когато няма власт, има мафия", категорични са те. http://novinar.bg

 

Голите украинки протестират в София

21.01.2012 Голи украинки от движение "Фемен" протестираха пред българския парламент Скандалните членки на феминистката организация ФЕМЕН пристигат за протест и в България по покана на сайта lentata.com. Жените, които от няколко години редовно показват гърдите си в Украйна, Полша, Русия, Беларус, Тунис, Холандия, Франция и Италия, сега идват да се борят за правата на дамите и у нас.

Техният бог е жена, тяхната мисия е протест, тяхното оръжие са гърдите им!,

разказват от lentata.

Активистките пристигат, за да покажат цици в знак на протест срещу българското правосъдие по отношението на домашното насилие срещу жени и деца и трафика на хора. Битката на ФЕМЕН е насочена срещу порочната практика виновниците за огромното количество случаи с домашно насилие да не бъдат наказвани – едва в края на 2011 е произнесена първата и единствена засега присъда по подобен казус например.

Сред призивите на ФЕМЕН влизат специални промени в Наказателния кодекс, справедливо и адекватно правораздаване, затвор и ограничителни заповеди, а целта е само една – българките и децата им да спрат да живеят в страх.

Голямата цел на момичетата, по-голямата част от които родени след 1986г., е „да разтърсят украинските жени и да ги превърнат в социално активни, за

да могат през 2017 г. да вдигнат женска революция.“

Самите те признават, че единственият начин да бъдат чути, е да извадят на показ нещо, което все още е обществено табу - гърдите си.

Един от последните протести на девойките от ФЕМЕН бе насочен срещу президента на Украйна Виктор Янукович. Подобни демонстрации са правени и след избора на беларуския президент Лукашенко, както и в защита на камериерката, която твърдеше, че е изнасилена от президента на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.

Дамите от организацията имат зад гърба си редица подобни голи прояви в подкрепа на всекивъзможни каузи. През април например отново полицията разтури протест срещу Чернобил, през юли няколко девойки се размятаха пред Парламента в Киев.

Голите украинки обаче се прочуха най-вече с една от първите си демонстрации - срещу Владимир Путин,

когато момичета издигнаха призиви като „Украйна не е метреса", „Шампионе по джудо, бори се с други" и т.н.

BNews.bg

 


Сходни връзки

Три голи украинки протестираха пред българския парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди