изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:26 EET
И ЧЕТИРИМАТА ЗАГИНАЛИ В КАТАСТРОФАТА В ТУРЦИЯ СА ОТ ДОБРИЧКО    
Новини

  И четиримата загинали при катастрофата на български автобус в Турция са от Добричка област, научи НДТ. Както стана ясно, в събота автобус с варненска фирма, пътувал от Турция за България, се преобърна на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой. Имената на загиналите бяха съобщени в събота от Турската държавна телевизия. Това са Али Якуб Билял /64/, Ведат Джан /57/, Айтен Биргюл /53/ и Анъл Гюл /10/. Един от загиналите е български гражданин, а друг с двойно - българско и турско, другите двама са с турско гражданство, съобщи за "Дарик радио" говорителят на външното ни министерство Весела Чернева.



НДТ научи, че Ведат Джан е от Добрич. Според запознати, Айтен Биргюл била снаха в добричкото село Божурово. Изселила се в Турция с мъжа си още през 1978 година. Али Якуб живеел със съпругата си в тервелското село Главанци, имал две дъщери - едната в Турция, а другата - в близкото село Градница. Али посетил Южната ни съседка, за да види болната си сестра. 10-годишният Анън живеел в Турция с родителите си и идвал на гости на баба си и дядо си в тервелско село.

 

21.01.2012  И четиримата загинали при катастрофата на български автобус в Турция са от Добричка област, В събота автобус на варненска фирма, пътувал от Истанбул за Силистра, се преобърна на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой. 21.01.2012  И четиримата загинали при катастрофата на български автобус в Турция са от Добричка област, В събота автобус на варненска фирма, пътувал от Истанбул за Силистра, се преобърна на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой. 21.01.2012  И четиримата загинали при катастрофата на български автобус в Турция са от Добричка област, В събота автобус на варненска фирма, пътувал от Истанбул за Силистра, се преобърна на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой.

 

Катастрофата станала около 12 часа на обяд в събота, съобщиха електронни медии. Автобусът пътувал по редовна линия Истанбул-Силистра. По данни на турската полиция, водачът изгубил контрол над возилото заради снежната покривка, вследствие на което автобусът се е преобърнал и паднал от 20-метрова пропаст край пътя. Четиримата загинали на място, ранени са 26 души. 25 от тях са откарани в държавната болница в Къркларели, състоянието на едни от потърпевшите е много тежко и е откаран в Медицинската академия на Тракийския университет.

По информация на "Дарик радио" автобусът е на варненската фирма „Нишикли Травъл". Турският вестник „Заман", позовавайки се на Анадолската агенция, съобщава, че регистрационният му номер е B 2130 KH.

Областният управител на Къркларели Мустафа Яман е направил изявление, в което обяснява, че на помощ първо са се притекли местни жители, а след това са пристигнали екипи за спешна помощ. Екипите са изкарали ранените от автобуса, след което пострадалите са транспортирани до общинската болница. Според информацията на вестник „Заман", на мястото дошъл представител на фирмата-собственик на автобуса, който не  пожелал да посочи своята самоличност.

Ето какво каза в събота пред "Дарик радио" Весела Чернева: „Информацията ни е, че автобус с варненска регистрация с български и турски граждани е катастрофирал недалеч от българо-турската граница, на турска територия. Загинали има - четирима. Това е, което знаем на този етап. Един от тях е български гражданин, двама са турски граждани, а четвъртият е с двойно гражданство. Ранените са около 30. От тях в по-сериозно състояние са седем-осем души. Поне 10 от ранените са български граждани. Българският консул в момента е на път към болницата в Къркларели, където са настанени те". НДТ

 

Четирима загинаха при катастрофа на български автобус в Турция, 26 ранени /снимки/

Имената на загиналите при катастрофата в Турция бяха оповестени

Автобус от Турция за България се преобърна край границата, има жертви

Инциденти с автобуси с българи зад граница - Справка „Агенция „Фокус”

 


Сходни връзки

И ЧЕТИРИМАТА ЗАГИНАЛИ В КАТАСТРОФАТА В ТУРЦИЯ СА ОТ ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди