изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:11 EET
Полицейски оставки заради бито семейство    
НовиниПремиерът Бойко Борисов ще поиска оставките на полицаите, които са ръководили ареста на семейство Петър и Марина Начкови от Мировяне. Двамата се оплакаха, че са станали жертва на полицейско насилие при акция срещу стоки без бандерол.

В неделя 20 служители на СДВР нахлули в дома на фамилията, задържали Петър и Марина и намерили 5 кутии цигари без бандерол. 15 минути по-късно арестуваните са били освободени.  

Петър Начков твърди, че в момента на задържането е бил съборен на земята, че са му вързали ръцете отзад, бил е бит, ритан. Малина Начкова също е била завързана с белезници, вкарана грубо в колата, не са й давали да мърда, разказа адвокатът на семейството Марин Марковски. В къщата е имало още един приятел на тяхната дъщеря, който също е бил съборен на земята и вързан с белезници. Полицаите са разбили и врата, за която са им били дадени ключове.

"Качулките се държаха отвратително - не като хора, а като някакви роботи. Ти им говориш, те те гледат в очите и не гъкват, само ми казаха "Трай ма!" – това беше цялата реплика от този, който седеше да ме пази", обясни Марина.

Начкови подозират, че акцията срещу тях е заради факта, че дъщеря им Ралица е автор на група срещу премиера Бойко Борисов във Facebook - "Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!"

"Вълнува ме непрофесионалното водене на полицейската операция, за което още днес ще поискам няколко оставки и всички тези, които са ръководили тази т.нар. операция. Трябва да си заминат не след проверка, а по надлежния ред.Чакам министърът да дойде и се надявам до обяд да ги оповестим”, каза премиерът Бойко Борисов по bTV.

„Не може да отиват, видно при жена и мъж, които не могат да окажат съпротива, да ги арестуват 20 души, 25 с маски, да ги свалят по земята, след като спокойно могат да отидат двама души – "Добър, ден, СДВР, елате в автомобила, ето ви документ от съда". Отиват, проверяват - нямаме ключ от вратата - викат поемни лица, изчакват, ако не отворят, тогава има ключари в МВР – отварят, влизат, проверяват. И понеже явно в България се разбират само от уволнения – по този начин трябва да се действа”, коментира още премиерът.

В неделя шефът на Второ РУП Красимир Кръстев бе категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие. "Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди", каза той.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище". Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения, били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

"Цялата глава на мъжа ми е на вълнички. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека", разказа съпругата. "Биха ме в главата, ритаха ме", обясни самият Петър. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. http://www.dartsnews.bg

 


Сходни връзки

Полицейски оставки заради бито семейство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди