изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:09 EEST
БДЗП ЗАПОЧНА ЗИМНОТО ПОДХРАНВАНЕ НА ПОЙНИ ПТИЦИ    
ЕкологияТрадиционна кампания за подхранване на дивите пойни започна Българското дружество за защита на птиците, съобщиха оттам. Активистите му поставят хранилки за подхранват пойните птици. Поставянето и поддържането на хранилки през късната есен и зимата е един от основните източници на храна за дивите птици, когато снегът затрупа всичко.

Горските плодове вече са изсъхнали и голяма част от насекомите, с които птиците се хранят, са загинали или спят. Това е причината през зимните месеци семената да са основна храна за много видове птици като големия и синия синигер, горската зидарка, чинката, врабчетата, гълъбите и др.

Как да се направи хранилка за птици, къде да бъде поставена и каква храна да предложим на пернатите си гости може да се научи от първия брой на WowPaper – месечно издание на календар за десктоп на компютър. Календарът включва 12 уникални илюстрации за 2012 г. и е създаден с много любов и ентусиазъм от група добричлии, обединени около мултимедийното изкуство. Вдъхновени от природата и нейните чудеса, всяка илюстрация от календара носи в себе си идея как да ги опазим с малка грижа от всеки нас. Посланието за месец януари на WowPaper e “Начало на зимното подхранване на пойни птици“.

От дружеството припомнят, че през декември миналата година, по инициатива на доброволци на БДЗП, ученици от СОУ „П. Р. Славейков” в Добрич изработиха хранилки за птици по време на уъркшоп, който се проведе в пространството за детско творчество в Художествената галерия. Хранилките са поставени в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. До края на месец март посетителите на центъра имат възможност да наблюдават десетки сини и големи синигери, които се хранят там. Периодът на подхранване продължава до края на месец март. НДТ

 


Сходни връзки

БДЗП ЗАПОЧНА ЗИМНОТО ПОДХРАНВАНЕ НА ПОЙНИ ПТИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди