изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:33 EEST
ПОВЕЧЕ РУСКИ ГОСТИ ОЧАКВА АЛБЕНА    
Интервюта

Пред НДТ и ndtnews.hopto.org - Красимира Стоянова, старши мениджър в отдел „Маркетинг и продажби” в „Албена” АД:



 

- Г-жо Стоянова, каква е равносметката относно почиващите туристи от Русия в Албена за туристически сезон 2011 г.? 

- През 2011 г. в Албена са почивали над 30 000 руснаци, който са реализирали 309 хиляди нощувки. Това е ръст от 6 процента спрямо предходната година.

- Какъв е профилът на руския турист и добър гост ли е той?

- Руснаците имат дълъг престой и са лоялни гости. Те остават доволни от почивката си в Албена заради безопасността, специалните детски менюта, анимацията на руски език и, разбира се, чистия поддържан плаж в курорта, който ежегодни печели награда Син флаг. Привлича ги и резерватът Балтата, както и разнообразните атракции, ресторанти, забавления и екскурзии, които предлагаме. 

- С какво в условията на реална световно-икономическа криза Албена продължава да привлича повече туристи и да е конкурентна на курортите в Гърция, Турция и Кипър?

- Албена предлага много повече от лятна почивка. Освен семейните ваканции, в който сме лидери сред курортите в България, ние предлагаме на гостите си и събитиен, медицински и СПА туризъм. Още един от перспективните сегменти за нас е туризмът за хора на възраст 50+. В Русия има 38 милиона пенсионери, от които 18 милиона работят. Много от тях пътешестват. Затова да се пренебрегва този пазар е неразумно. На запад туристите 50+ или senior, както още ги наричат, пътуват много активно. Например, от 63 до 76 на сто от германците над 60-годишна възраст, пътуват на почивка в чужбина поне веднъж в годината. От 2010 г. предлагаме такива почивки и на български, и румънски пазар. Това ни дава възможност да увеличим заетостта в ниския сезон, а гостите на Албена, които са на възраст над 50 години и техните придружители, могат на относително ниска цена да почиват в курорта. Тези продукти имат не само социална насоченост, но и укрепват икономиката: помагат за запазването на работни места в ниския сезон, носят доходи за ресторантите и другите заведения в Албена.

Медицинският туризъм също набира обороти в Русия. На 16 ноември м.г. Албена участва във Втора международна конференция и уъркшоп по медицински туризъм, организирани от АНТОР, които се проведоха в Москва, в хотел «Radisson Славянская». Освен нас, там участваха 38 организации от 14 страни, и над 250 посетители. Участниците в конференцията отбелязаха, че в Русия търсенето на медицински услуги в чужбина расте с всяка година. Често руските пациенти излизат зад граница да се лекуват не защото не могат да намерят аналогичната услуга в Русия, а защото при нас съотношението цена-качество е за предпочитане. В тази област сме конкуренти с Унгария, Германия, Тайланд, Йордания, Латвия.  С опита, който имаме в областта на медицинския туризъм, мощните природни фактори за лечение, морския климат, морската кал, минералната вода Албена традиционно посреща и корпоративни клиенти от ГАЗПРОМ за лечение и рехабилитация в Медика-Албена. На територията на Албена имаме и детски оздравителен лагер.

- Какви са основните проблеми пред руските гости?

- Основен проблем си остават визите - цената от 65 евро за всички на възраст над 6 години, необходимите документи и времето за вадене на виза, което е 10 работни дни, ни правят неконкурентноспособни на една Турция, например. Макар че, като услуга и цена нашият all inclusive печели, за Турция руснаците нямат виза. В Кипър се влиза с ПРО виза, която се оформя за 2 дни. Освен това, руски туристи, които имат действаща шенгенска виза, могат да влизат без кипърска. 

- Започнаха ли записванията за сезон 2012 г. и какви оферти предлага Албена?

- За 2012 г. сме предоставили по-големи отстъпки за записвания до 1 март. Смятаме, че това ще увеличи записванията. Освен това, Албена ще работи по-активно за рекламата си в Русия. От октомври 2011 г. започнахме серия от пътувания в регионите с цел презентиране на възможностите ни. Посетихме Оренбург в състава на делегация от Българо-Руската търговско-промишлена палата. Предстоят ни посещения в Самара и Уфа. Традиционно е участието ни и на двете големи туристически борси в Москва – МИТТ и Интурмаркет. Предвиждаме и презентации на новостите в предлагането на Албена за 2012 г. по време на семинарите по продажби на туроператорите, с които работим. Като заключение мога да кажа, че очаквам усилията ни по привличане на руски гости да дадат резултат и да посрещнем повече туристи от Русия през 2012 г.    НДТ

 

 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ РУСКИ ГОСТИ ОЧАКВА АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди