изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:51 EEST
26 СА ПРИЕМНИТЕ СЕМЕЙСТВА В ДОБРИЧ    
НовиниПрез миналата година отдел „Закрила на детето” при дирекция „Социално подпомагане” в Добрич е работил с 26 приемни семейства, две от които са доброволни, а останалите  професионални. В тях има настанени 28 деца. През 2011 г. комисията за детето е утвърдила две нови приемни семейства, сочат данните от отчета за закрила на детето в общината през миналата година.

Според него, девет приемни семейства са пожелали да  бъдат заличени от регистъра. Причините за това са, че настаненото дете е осиновено и не могат да преодолеят емоционалната връзка, че детето е осиновено от приемните родители, поради заминаване на приемните родители да работят в чужбина или по здравословни причини.

             Дирекция „Социално подпомагане” в Добрич е предоставила месечни помощи на 26 приемни семейства  в които са настанени 28 деца, от които 20 за община Добрич. Друга мярка за закрила на деца е настаняване в семейство на близки или роднини тогава, когато е невъзможно детето да бъде отглеждано в биологичното му семейство. През 2011 година са подпомагани 51 семейства на близки и роднини, в които са настанени  68 деца. През миналата година са отпуснати еднократни помощи за пет случая за превенция и реинтеграция, за 12 деца, които са настанени при близки и роднини, както и за 27 деца, настанени в приемни семейства.

През миналата година отделът е работил и по 73 случая за реинтеграция в биологични и осиновителни семейства. НДТ

 


Сходни връзки

26 СА ПРИЕМНИТЕ СЕМЕЙСТВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди