изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:58 EEST
Борисов: МВР допусна два провала за седмица    
ПолитикаИма две абсолютно непрофесионални операции на МВР в рамките на една седмица, призна премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод самоубийството на заподозрения за убийството на Мирослава от Перник и полицейското насилие при ареста на семейство от Мировяне.


На въпрос дали, ако и в бъдеще време има такива случаи, ще поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, Борисов отговори: "Ако има политическа грешка, винаги съм казвал, че всеки в ГЕРБ носи политическата си отговорност".

Той обаче добави, че министърът не е човекът, който трябва да обучава служителите на реда, защото други са пряко отговорните хора, които получават заплати за работата си в МВР. "Вие, когато бях главен секретар, при акция да сте питали министър Петканов (бившият вътрешен министър Георги Петканов - б.р.) за нещо? Всичко идваше и ме питаше мене като професионален ръководител – дали е направена грешка или не", обърна се премиерът към репортерите.

"На министър Цветанов му казах, че когато се хвърля да ги брани непрекъснато, в края на краищата при него отива цялата тежест и отговорност. Това, в случая, е грубо професионално несправяне със служебните ангажименти на полицаите на всички нива, участвали в тези две акции. Тук трябва да се търси вина от главния секретар, през директора на СДВР, до началника на районното. Завчера като отидох в МВР, много остро ги нахоках и публично ги порицах. Съответните началници там в МВР ги събрах и им казах, че това ще е последното, което считам, че е грешка от тяхна страна. В противен случай ще считам, че е умисъл", категоричен бе Борисов.

По думите му, като се имат предвид "недопустимите действия" при огледа в Перник, стават две абсолютно непрофесионални операции само за седмица.
"Никой няма да търпи и да се качва тази отговорност на политическо ниво. Това се учи в Академията на МВР в Симеоново – как се прави оглед, как се отива на операция, как се задържа опасен, неопасен, стопански, какъвто и да било друг субект", каза още премиерът.

Той добави, че е казал на Цветанов, че партията, която проповядва гражданско и европейско развитие на България, не може да бъде свързана с подобни непрофесионално проведени операции.

На въпрос дали ще отговоря в парламента вместо вътрешния министър, както иска опозицията, Борисов отговори, че не иска да хаби нито енергия, нито време да коментира хора, които всеки ден се опитват да направят скандал, цитира го БТА.

По-рано днес той се съгласи с наложените наказания за случая със семейство Начкови, въпреки че първоначално настоя за уволнения. Бойко Борисов обаче се закани, че при следващ случай на полицейско насилие вече ще има отстранени служители на МВР. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: МВР допусна два провала за седмица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди