изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:58 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство    
Ред и сигурност        Окръжен съд – Добрич, отказа да измени наложената на 41-годишния Тихомир К. С. от Добрич, мярка за неотклонение задържане под стража.      Той е разследван по обвинение за това, че на 28.07.2010 г. в местността „Бивака”, находяща се в землището на с. Одърци, област Добрич, в условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия.

          Тихомир К. моли да бъде изменена в домашен арест, взетата спрямо него на 24.10.2011 г. от Окръжен съд – Добрич, мярка за неотклонение задържане под стража.

            Двамата му адвокати поддържаха искането и заявиха, че проведените следствените действия срещу подзащитния им не подкрепяли обоснованото предположение за неговото авторство на деянието. Според тях разследването се водело в насока, уличаваща Тихомир С. и не са събирани доказателства, които да го оневинят. Защитниците смятат, че няма опасност той да се укрие, тъй като има постоянен адрес и му е наложена ограничителна мярка за напускане на страната. Не съществувала и опасност да извърши друго престъпление, тъй като прокуратурата била изчерпала възможностите за събиране на доказателства, които биха довели до обосновано предположение, че той е извършителят на деянието.

            Представителят на прокуратурата се противопостави на искането  и посочи, че не са събрани доказателства, които да внесат съмнение в наличието на обосновано предположение, че Тихомир С. е автор на престъплението, за което е привлечен да отговаря, след първоначалното му задържане от Окръжен съд – Добрич. Пред съда са представени доказателства за проведените процесуално-следествени действия по досъдебното производство. Прокурорът обърна внимание на характера и тежестта на престъплението, за което е привлечен да отговаря Тихомир С., както и на личната му обществена опасност и факта, че се е наложило да бъде издирван. В молбата за изменение на мярката за неотклонение не са посочени аргументи, които да обосновават искането, подчерта държавният обвинител.

            В последната си дума Тихомир С. каза, че не е извършил подобно престъпление.

            Окръжен съд – Добрич, констатира, че в това производство трябва да прецени обстоятелствата по законността на задържането под стража на Тихомир С. Съдът прие, че от събраните по делото до доказателства, може да се направи обосновано предположение, че той е евентуалният извършител на деянието, за което е привлечен да отговаря. Във връзка с оплакванията в жалбата на Тихомир С., съдебният състав посочи, че разследващият орган е длъжен да събира обстоятелства, не само за виновността, но и за невинността на обвиняемия. След задържането му под стража, той няколко пъти е давал обяснения. В досъдебното производство трябва да се съберат доказателства и за посочените от него твърдения, тъй като чрез тях ще се спази принципа за разкриване на обективната истина относно престъплението.

            Окръжен съд – Добрич, установи, че в досъдебното производство липсват доказателства, за отпадане или промяна на обстоятелства, взети под внимание при налагане на първоначалната мярка за неотклонение.

            С тези аргументи съдебният състав остави без уважение молбата на Тихомир С.

            Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

            Тихомир С. има средно образование, не е семеен. Осъждан е 9 пъти и ефективно е търпял наказания лишаване от свобода. Той бе издирен с Европейска заповед за арест в Гърция и предаден от гръцките власти на 21.20.2011 г.  

26.01.2012 г.                                                        Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство
Автор: Anonymous да 2012-01-27 @ 22:55 EET
TOYA PEDAL V ZATVVORA
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство
Автор: Anonymous да 2012-01-28 @ 18:13 EET

"Той бе издирен с Европейска заповед за арест в Гърция и предаден от гръцките власти."

Това изяснява всичко.

На Окръжен съд Европейски заповеди ли са необходими, за да си върши работата?! 

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 41-годишен добричлия, обвиняем за убийство
Автор: Anonymous да 2012-02-01 @ 23:14 EET
mqstoto na toq bandit e v satvora.Ot tam da ne islese dano!Samo kato mu vidi 4ovek pogleda i snae,4e e totalno ispe4en ubiez,bes usmivka,isklü4itelno studen  i besjisnen pogled!Ujas!Tr1pki da go pobiqt 4ovek.Samo sa satvora e ,sled tolkova obvineniq,i proi6estviq,4e toi zql jivot e bil kriminalen,sega nai -nakraq trqbva da si polu4i saslujenoto!Jalko sa Venzi!Jalko sa dobroto dete!Mnogo u4tiv i usmihnat!Po4ivai v mir!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди