изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:34 EET
Код червен за всички коли в Добричко, затвориха всички пътища    
Новини Затворени за движение на автомобили са всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич с изключение на пътя Добрич-Балчик-Оброчище-Албена-Златни пясъци, съобщиха дежурните в районните пътни служби. Причина за затварянето на пътищата са силният вятър и обилният снеговалеж през нощта, които са намалили видимостта до под 10 м. И тази сутрин вятърът в цялата област е много силен, той образува снежна пелена, което допълнително затруднява почистването. От областната управа смятат, че още до обед пътищата ще бъдат отворени.

Температурата в района към 07 часа е минус 11.

Обстановката остава усложнена. Вчера бе обявен код „червено” на територията на цялата страна на основание на Закона за движение по пътищата. Спряно е движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона на територията на цялата страна. Ограничението ще е в сила до подобряване на метеорологичните условия.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, а по високите и усойни места и заледени.

На 448 сигнала за произшествия са реагирали към 6 часа служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщиха от Ситуационния център на МВР. От тях - 71 пожара и 365 спасителни дейности. 7 нуждаещи се от хемодиализа са транспортирани до медицински заведения.

Най-голямо натоварване на аварийните служби е имало в област Русе, където екипите са реагирали на 35 сигнала за бедстващи. В района на Чирпан екипите за спасителни дейности са оказали съдействие на закъсали около 100 леки и няколко тежкотоварни автомобила. В момента обстановката там се нормализира.

Затруднен достъп и доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост е имало в 15 населени места от област София, като най-тежка беше обстановката в общините Годеч и Своге при снежна покривка от 80-100 см.

http://dnes.dir.bg

ГРАНИЦАТА С РУМЪНИЯ ЗАТВОРЕНА. КОРАБИ СКРИТИ ПОД КАЛИАКРА. УЧЕНИЦИТЕ ВКЪЩИ

 


Сходни връзки

Код червен за всички коли в Добричко, затвориха всички пътища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди