изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:46 EEST
Чудо в Германия - родиха се 4 еднояйчни близначки    
Любопитно

Лекарите в Университетската болница в Лайпциг съобщиха за уникалното раждане на четири еднояйчни близначки. Момиченцата се родили на 6 януари и са заченати естествено. Шансът това да се случи е 1 на 13 милиона, съобщи ДПА.
Лаура, Софи, Ясмин и Ким са се родили със секцио 10 седмици преждевременно, но неонатолозите в Лайпциг смятат, че имат добри шансове за оцеляване.



Всяко от бебета тежало по около 1 кг. Първа е родена Лаура. Момиченцата ще останат в кувьози в неонатологичното интензивно отделение до датата на термина на майката. Тя е 31-годишна фризьорка и по думите на професора гинеколог Холгер Щефан е в отлично здраве. Семейството има и 5-годишно момченце.

Вероятността четири еднояйчни бебета да бъдат заченати по естествен път и да се развият е много малка. Това се случва, когато скоро след зачатието оплодената яйцеклетка се раздели на четири. Ембрионите се развиват в отделни плодни сакове и си поделят една и съща плацента.

"Природата обикновено не допуска раждания като това", казва д-р Валтер Клокенбуш от Университетската клиника в Мюнстер. Специалистът допълва, че в 20-годишната си кариера е присъствал само на две или три четворни раждания, но нито едно от тях не е било на еднояйчни близнаци.

Няма данни за раждането на четири еднояйчни близнаци и в регистрите на германския клуб ABC - организация на родители с три или повече близнаци. "Възможно е появата на бял свят на еднояйчните Лаура, Софи, Ясмин и Ким да е първият по рода си случай в Германия", казва президентът на клуба Хартмут Хартлеб.

Кметът на Лайпциг е решил да предостави финансова помощ на родителите. Университетската клиника, където те са се появили на бял свят, пък ще се погрижи за закупуването на памперси през следващите няколко години.

www.dir.bg

Американка роди близначки в различни години

АМЕРИКАНКА РОДИ ДВОЙКА ЕДНОЯЙЧНИ БЛИЗНАЦИ

Жена роди едновременно две двойки близнаци в САЩ

АМЕРИКАНКА РОДИ ДВЕ ДВОЙКИ БЛИЗНАЦИ

Женският оргазъм зависи от гените

Не търсете Г-точката!

 

 


Сходни връзки

Чудо в Германия - родиха се 4 еднояйчни близначки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди