изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:43 EEST
Спасиха 29 души от преспите в Шуменско    
НовиниОбстановката в Шуменско е усложнена, поради падналия сняг, но към момента положението е овладяно, стана ясно на заседание на Областния щаб по бедствия и аварии, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


Тази нощ от преспите са били извадени и спасени 26 възрастни и 3 деца. Те закъсали с колите си по пътищата на общините Нови пазар, Каспичан и Каолиново. До болница са превозени трима души на хемодиализа. "По пътищата на областта в момента работят 50 почистващи машини, 5 от които роторни снегорини. Затворени за движение са автомагистрала "Хемус", както и пътят между селата Златна нива и Избул, заради участък с навявания", каза директорът на Областното пътно управление инж. Димитър Ковачев. Той обясни, че магистралата в шуменския участък е почистена и ще бъде отворена, когато машините успеят да пробият малък участък във Варненско.
"Получихме много сигнали за бедстващи снощи след 20 часа. Проведохме 11 спасителни операции. Направи ми впечатление, че някои от тези, които изтеглихме, после се наложи да им се оказва отново помощ на други места. Учуден съм от недисциплинираността на някои шофьори", заяви началникът на областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Иван Иванов.
Затворени по искане на директорите са всички училища от Община Каспичан. "Ако получим подобни искания от други населени места, ще отменим учебните занятия и там", каза началникът на просветния инспекторат доц. Добромир Добрев.
От Е.ОН и ВиК съобщиха, че няма населени места без ток и вода. От ВиК посъветваха гражданите да вземат мерки за зазимяване на водомерните шахти и изолиране на тръбите.
От БДЖ казаха, че всички влакове се движат, но с около 20 минути закъснение.
Лиляна Велева от местната хидрометеорологична обсерватория съобщи, че снеговалежът и вятърът ще намаляват, като температурите ще останат между минус 13-15 градуса и през следващите дни. /БГНЕС /

 


Сходни връзки

Спасиха 29 души от преспите в Шуменско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди