изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:43 EET
Месечна прогноза: Много студено в началото на февруари    
Времето

Най-високите през скоро настъпващия месец пък ще са между 11 и 16 градуса, сочи месечната прогноза на синоптиците за февруари



В по-голямата част от страната най-ниските температури през месец февруари ще бъдат между минус 15 и минус 20 градуса, като не са изключени и още по-ниски. Най-високите през скоро настъпващия месец пък ще са между 11 и 16 градуса, сочи месечната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Като цяло средната температура се очаква да е около и под нормата, а средната сума на валежите - около нормата. Средната температура за февруари в Северна България и високите полета ще е от минус 1 до 1 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5, а в планините - между минус 8 и минус 4. В началото на месеца ще бъде много студено.  Облачността ще е променлива, ще има значителни намаления до ясно и слънчево време, както и периоди със значителна облачност и прехвърчане на сняг.Съществени валежи, обаче, не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северизток.  Впоследствие, към средата на десетдневието, температурите ще се повишат. По-голяма вероятност за превалявания има около 4 и 5 и 9 февруари.

През второто десетдневие времето ще и по променливо и по-меко. Очакват се чести превалявания от сняг, а в южните и източните райони е възможно да са и от дъжд. И през първата половина на третото десетдневие се очаква да има превалявания. Температурите, обаче, няма да са много ниски. През последните дни от месеца вероятността за валежи е малка. Нарастването на продължителността на деня през февруари води до увеличаване на слънчевото греене и до намаляване на мрачните дни. Обикновено снежната покривка в равнините е нетрайна, а валежите - малко. Характерна за месеца е и голямата атмосферна динамика, което е причина за резки промени на времето. Понякога се наблюдават много интензивни нахлувания на арктичен въздух, снежни виелици и рязко застудяване. При такива условия се е случвало дори да замръзне морето. Същевременно при нахлувания откъм Средиземноморието се наблюдават аномални затопляния, предвестници на пролетта.

В началото на месеца Слънцето изгрява в 7,41 ч. и залязва в 17,39 ч. Продължителността на деня е 9 часа и 58 минути.  В края на месеца Слънцето изгрява в 7,03 ч. и залязва в 18,15 ч. Продължителността на деня е 11 часа и 12 минути.

http://www.vesti.bg/

В ОЧАКВАНЕ НА ЛЯТОТО:

 


Сходни връзки

Месечна прогноза: Много студено в началото на февруари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди