изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:00 EEST
СТУДЕНТИ НА КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC АСИСТИРАХА НА 500 МАЛКИ ГОТВАЧИ    
Здраве

По традиция всяка година Кулинарна академия HRC участва активно в Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца, организиран от Евро-Ток България и Представителството на Европейската комисия у нас. Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца тази година беше отбелязан във вторник в зала „Арена Армеец“ в столицата. Близо 500 деца на възраст от 7 до 12 години от общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания получиха лесни уроци за здравословно хранене.



Идеята на инициативата е чрез интерактивна образователна среда, като алтернатива на традиционното обучение, да превърне децата от пасивни наблюдатели и консуматори в активни партньори и творци на собственото си знание по здравословно и балансирано хранене.

В инициативата на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България участие взе и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който заедно с децата приготви здравословен и балансиран сандвич. Сред гостите бяха още лица от телевизионния екран, в т.ч. Марта Вачкова, Евгени Димитров-Маестрото, мис България 2011 Ваня Пенева и други.

Студентите на Кулинарна академия HRC влязоха в ролята на асистенти на малките „готвачи” и специалните гости в задачата по приготвяне на здравословни сандвичи, които да демонстрират алтернативата на популярните сред подрастващите кроасани и чипсове. Както сподели президентът на Евро-Ток България Жоро Иванов „Здравословното и балансирано хранене е избор, а не въпрос на цена, защото човек може да си купи продукти /стига да ги познава и да ги разбира вкусово, че са качествени/ на разумна цена”. НДТ

 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ НА КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC АСИСТИРАХА НА 500 МАЛКИ ГОТВАЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди