изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:10 EEST
Президентът назначи бивш полицейски шеф на разузнаването    
НовиниПравителството предложи на новия президент да издаде указ, с който да назначи за и. д. шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Драгомир Димитров. Росен Плевнелиев подписа веднага, след като още преди два дни договори това с премиера.


Тогава Бойко Борисов обяви, че досегашният началник на службата Кирчо Киров, който я оглавяваше 9 години, ще бъде сменен, заедно с двамата си заместници Людмил Ангелов и Звездомир Пенков.
Министър-председателят заяви още, че тъй като е правилно такива хора да бъдат поставяни известно време на държавна работа, "за да забравят тайните", ще  предложи на Киров да стане съветник в Министерски съвет на мястото на бившия директор а ДАНС Цветлин Йовчев, който пък сега стана шеф на кабинета на Росен Плевнелиев.
Посланическият пост за Киров, за който се говореше, се оказа невъзможен заради досието му от Държавна сигурност.

С укази от днес президентът Росен Плевнелиев освободи досегашното ръководство и назначи ново на Националната разузнавателна служба (НРС), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Полк. Драгомир Димитров е назначен за зам.-директор на НРС, но му се възлага цялостното ръководство на службата до избирането на титулярен шеф. С повишението Димитров е удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал”. 

Той е роден на 29 май 1959 г. в с. Недан, област Велико Търново. Професионален разузнавач от 1989 г., с квалификации във Вашингтон, САЩ и Айхщадт, Бавария, Германия.
52-годишният офицер е кадрови служител на НРС, но през 2002 г. излиза от службата и е назначен за шеф на полицията във Велико Търново от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. По-късно се връща в разузнаването.

Полк. Георги Миленов пък е назначен за зам.-директор на НРС. Той е роден е на 7 май 1962 г. в гр. Брезник, област Перник. В системата за сигурност е на служба от 1993 г.  Преминал през курсове в международната разузнавателна академия на САЩ и във Великобритания, както и в школа за обучение на кадри за Националната служба за сигурност.

Военният министър Аню Ангелов съобщи междувременно пред журналисти, че вече е представил пред състава на НРС новото ръководство, предаде БТА.

Той добави, че разговаря с президента за възможни кандидатури за ръководител на служба "Военна информация" - военното разузнаване. В момента зам.-директорът Веселин Иванов изпълнява тези функции, като това продължава от месеци. Министърът уточни, че не е решил още кого да предложи за длъжността, но това трябва да бъде решено до края на февруари след съгласуване с институциите.
Причината титуляр да няма, е че Ангелов беше в остър конфликт с досегашния държавен глава Георги Първанов кой да бъде назначен. Той не одобри предложението за комодор Валентин Гагашев. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Президентът назначи бивш полицейски шеф на разузнаването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди