изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:39 EEST
Арестуваха избягал от акция ”Шок” в столичен мол    
Ред и сигурностСтоличната полиция е задържала един от издирваните в рамките на операция "Шок" от лятото на м.г. за източване на разплащателни сметки. Стефан Кленовски, който досега успял да се укрие от МВР, е арестуван в столичен мол с фалшиви документи. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".

Операция "Шок" бе осъществена през юли м.г. в няколко града у нас и в държави от ЕС и в САЩ. Тогава бяха задържани над 60 души, 47 от които в България. Престъпниците източвали сметките на десетки хора през банкомати. Над 15 000 разплащателни карти са клонирани от групата, която е действала на три континента -  теглени са пари в Италия, Испания, Полша, САЩ, а част от сумите са влагани в легален бизнес в Русия, Кения, ЮАР и Кипър.

Стефан Кленовски обаче успял да се укрие и е издадена европейска заповед за издирването му от съда в италианския град Прани. Комисар Йорданов уточни, че в момента на задържането, с Кленовски в мола на "Цариградско шосе" са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Мъжът е бил с фалшиви документи – с негова снимка, но с други имена.

По думите на Валери Йорданов, Кленовски е член на престъпната група и от 2008 г. се занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари.
През септември м.г. Криминална полиция попада на следите му, но издирваният успява да избяга. „При акцията тогава той е бил с детето си, което изоставя и избягва. Колегите са останали до детето, но той успява да се измъкне", обясни директорът на СДВР.

Стефан Кленовски е задържан в СДВР и утре предстои доклад на материалите във Върховна касационна прокуратура. dir.bg

 


Сходни връзки

Арестуваха избягал от акция ”Шок” в столичен мол | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Арестуваха избягал от акция ”Шок” в столичен мол
Автор: Anonymous да 2012-01-31 @ 16:25 EET
Браво.... Така трябва да се действа.До кога ще ни ограбват и ще ги съжаляваме.Аз съм против условна присъда без да се полага обществено полезен труд.По такъв начин /чрез труд/ ще се създават и трудови навици  на тия отрепки.Не ми е ясно как трябва да се правят арестите-с покана,прегръдка или с извинявайте ,  може ли да ви поставим белзници.Продължавайте и бъдете безкомпромисни момчета от полицията.Точно това ви е работата.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди